Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chorizo: Víte, jak tento španělský salám využít v kuchyni? Poradíme vám
Zdroj: Freepik

Pohodový večer se sklenkou červeného vína si žádá i nějaké drobné občerstvení. Co takhle chorizo? Tento salám je skvělou volbou, mlsat se dá totiž jen tak samostatně, ale i s čerstvým pečivem. Možností využití má však vícero.

Chorizo je ve Španělsku nejznámějším salámem se širokým využitím. Základními ingrediencemi k jeho výrobě jsou vepřové maso, sušená paprika a česnek. Vyrábí se v mnoho podobách a můžete se setkat také s jeho různě pálivými variantami.

Chorizo a jeho využití v kuchyni

Salám chorizo by se dal vzdáleně přirovnat k čabajce. Ale opravdu jen vzdáleně. Chorizo (čte se "čoriso") je velmi specifické svou výraznou chutí i aromatem.

  1. Velmi často se podává na plátky nakrájené jako chuťovka k pivu nebo vínu.
  2. Ve fazolové nebo čočkové polévce vás chuť choriza opravdu nadchne, dodá jí totiž pořádný šmrnc. Nemusíte se bát ho použít i do naší milované zelňačky.
  3. Obecně se velmi často přidává do všemožných luštěninových pokrmů. Ani v těstovinách se však jeho výrazná chuť neztratí. Fantazii se meze nekladou.
  4. Přidejte chorizo do vašich oblíbených zeleninových směsí a masových ragú, a pochutnávejte si na jejich obměněné, pikantnější chuti.
  5. Využití najde také všude tam, kam jinak používáte ostatní suché salámy - do sendvičů a tortill, ale také třeba na pizzu, která je s ním opravdu delikátní.

S chorizem se zkrátka nudit nebudete. Použít ho můžete také k přípravě šťavnatých krůtích steaků, za vyzkoušení to rozhodně stojí. Připravíte si je spolu s námi?

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky