Churros z odpalovaného těsta: Připravte si španělskou dobrotu podle videonávodu
Na poutích či trzích už jste možná viděli stánek s dobrotou zvanou churros. Kde se smaží churros, tam se šíří krásná sladká vůně, které odolá jen málokdo. Zkuste si churros připravit i vy doma, není to tak těžké.
Churros, tedy silnější dlouhé sladké tyčinky obalené v cukru, jsou vyrobené z odpalovaného těsta. Toto těsto je po usmažení vláčné a jen několik churros vás dokáže příjemně zasytit. Zkuste si churros připravit doma podle videonávodu.
Návod na domácí churros
Nejprve je potřeba připravit odpalované těsto, které potom smažíme.
- Z mléka, cukru, soli, másla a mouky (množství je uvedeno zde) si podle návodu připravte odpalované těsto.
- Poté těsto přendejte do mísy a do zchladlého těsta zašlehejte vejce.
- Pomocí sáčku vytvarujte churros a osmažte je v horkém oleji dozlatova.
- Nakonec je obalte ve skořicovém cukru. Kdo chce, může hotové churros namáčet v rozpuštěné čokoládě.
Churros jsou výborné i jen tak, bez cukru i bez čokolády.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit odpalované těsto? Není to nic složitého, stačí dodržet několik zásad
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
Komentáře