Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Námi milované bramboráky se dají připravit i z cukety, což v letních měsících, kdy je cuket velký přebytek, jistě oceníme. Zásadní však je vyhnout se chybám, které by naši snahu zhatily. Vybrali jsme pro vás ty nejčastější.

Cuketové bramboráky, známé jako cukeťáky, jsou vyloženě letní pochoutkou. Pochutnávat si na nich lze ihned po jejich usmažení či upečení, stejně tak chutné jsou i vychladlé. Stačí nechybovat při jejich přípravě a úspěch máte zajištěn.

Chyby v přípravě cuketových bramboráků

S našimi tipy se vyhnete zbytečným chybám a připravíte si lahodné cukeťáky:

  1. Malé cukety loupat nemusíte, ovšem ty větší nebo přerostlé ano. Většinou mívají příliš tvrdou slupku, která by kazila chuť celého bramboráku.
  2. Neodstraněná semínka z přerostlých kusů vám opravdu nebudou v plackách chutnat. Proto cukety podélně rozřízněte a semínka pomocí lžíce odstraňte.
  3. Řídké těsto? Nastrouhanou cuketu osolte a nechte "vypotit", abyste se zbavili přebytečné tekutiny, kvůli které byste jen stěží dosáhli správné konzistence.
  4. Tvarované placky nedělejte příliš vysoké, aby se dobře propekly a smažte je na středním plamenu, aby nenasákly mnoho oleje kvůli nízké teplotě, nebo naopak nebyly na povrchu hotové, zatímco uvnitř syrové, a to kvůli teplotě příliš vysoké.
  5. Nejsou vaše cukeťáky křupavé tak, jak jste si představovali? Zkuste místo hladké mouky použít mouku hrubou, případně strouhanku, a smažte je na sádle.

Nejlepší jsou pak bramboráky z kombinace cukety a brambor, kdy cuketa zajistí jejich dokonalou šťavnatost, zatímco brambory zase křupavost. I bez brambor jsou však výtečné, přesvědčte se sami, jak je příprava cuketových bramboráků snadná:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli