Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chyby během přípravy indiánků: Řídký krém i nesprávné namáčení končí neúspěchem
Zdroj: Kristýna Anna Vondálová

Indiánky patří mezi stálice v cukrárnách, které lidi milují nebo nenávidí. Retro zákusky prožívají velký návrat v domácnostech i prodejnách. Během přípravy indiánků však musíme čelit nástrahám i zbytečným chybám.

Nadýchaný, pevný sněhový krém dochucený marmeládou a politý čokoládou si hoví na velkém piškotu čekajíc, až si ho vyhlédneme. Přesně tak bychom popsali indiánky v cukrárně. Dnes se ale zaměříme na ty domácí a na případné chyby během jejich přípravy.

Chyby v přípravě indiánků

Stačí se vyvarovat následujících chyb a vaše domácí indiánky budou sklízet obdivné pohledy i žádosti o recept společně s tipy, jak docílit tak dokonalého tvaru i chuti:

  1. Nízké, tvrdé a placaté buflery? S těstem k přípravě buflerů, tedy piškotů na indiánky, je potřeba pracovat velmi opatrně, aby nezačalo řídnout.
  2. Chybná konzistence cukrového rozvaru zhatí vaši snahu o pevný bílkový krém, který tvoří tělo indiánků. Potřebný je 3. stupeň rozvaru z cukru.
  3. Rozvar nevlévejte do bílkového sněhu všechen naráz - je potřeba ho vlévat postupně a především za stálého šlehání, abyste si pohlídali jeho hustotu.
  4. Čas přidání marmelády k ochucení bílkového krému je zásadní. Přidejte ji až do hotového krému, tedy po zašlehání veškerého cukrového rozvaru.
  5. Řídký krém způsobí deformované indiánky. Krém proto šlehejte, dokud nebude hustý natolik, že po namočení a vyndání prstu zůstane trčet pevná špička.
  6. Nevychlazené indiánky se nepolévají - po nastříkání bílkového sněhu na bufler je potřeba indiánky důkladně vychladit před namáčením v čokoládě.

Indiánky jsou stálicemi v našich cukrárnách a milují je především děti. Po jemném křupnutí v ústech následuje dokonalá chuť jemného bílkového krému oslazeného marmeládou. A co vy, máte rádi indiánky? Napište nám do komentářů, těšíme se.

Komentáře

Další tipy a triky