Chyby během přípravy indiánků: Řídký krém i nesprávné namáčení končí neúspěchem
Indiánky patří mezi stálice v cukrárnách, které lidi milují nebo nenávidí. Retro zákusky prožívají velký návrat v domácnostech i prodejnách. Během přípravy indiánků však musíme čelit nástrahám i zbytečným chybám.
Nadýchaný, pevný sněhový krém dochucený marmeládou a politý čokoládou si hoví na velkém piškotu čekajíc, až si ho vyhlédneme. Přesně tak bychom popsali indiánky v cukrárně. Dnes se ale zaměříme na ty domácí a na případné chyby během jejich přípravy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby v přípravě indiánků
Stačí se vyvarovat následujících chyb a vaše domácí indiánky budou sklízet obdivné pohledy i žádosti o recept společně s tipy, jak docílit tak dokonalého tvaru i chuti:
- Nízké, tvrdé a placaté buflery? S těstem k přípravě buflerů, tedy piškotů na indiánky, je potřeba pracovat velmi opatrně, aby nezačalo řídnout.
- Chybná konzistence cukrového rozvaru zhatí vaši snahu o pevný bílkový krém, který tvoří tělo indiánků. Potřebný je 3. stupeň rozvaru z cukru.
- Rozvar nevlévejte do bílkového sněhu všechen naráz - je potřeba ho vlévat postupně a především za stálého šlehání, abyste si pohlídali jeho hustotu.
- Čas přidání marmelády k ochucení bílkového krému je zásadní. Přidejte ji až do hotového krému, tedy po zašlehání veškerého cukrového rozvaru.
- Řídký krém způsobí deformované indiánky. Krém proto šlehejte, dokud nebude hustý natolik, že po namočení a vyndání prstu zůstane trčet pevná špička.
- Nevychlazené indiánky se nepolévají - po nastříkání bílkového sněhu na bufler je potřeba indiánky důkladně vychladit před namáčením v čokoládě.
Indiánky jsou stálicemi v našich cukrárnách a milují je především děti. Po jemném křupnutí v ústech následuje dokonalá chuť jemného bílkového krému oslazeného marmeládou. A co vy, máte rádi indiánky? Napište nám do komentářů, těšíme se.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při používání ručního šlehače: Pokud je děláte taky, je načase přestat
Indiánky jako z cukrárny připravíte snadno. Aby sněhová náplň byla vláčná, jemná a nadýchaná, stačí ji vylepšit o jednu důležitou ingredienci
Indiánky: Připravte si zákusek, který mezi zuby křupne a pak se rozplyne v ústech
Komentáře