Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečené moučníky jsou skvělou volbou pro ty, kteří si nevěří v otázce pečení a složitějších příprav. Navíc k jejich přípravě stačí pouze základní vybavení kuchyně bez speciálních pomůcek. Připravte si je zcela bezchybně.

Příprava nepečených moučníků zabere jen minimum času, důležité je však (mimo jiné) dopřát jim potřebnou dobu v lednici před samotným servírováním. Jak předejít chybám a docílit tak dokonalého sladkého osvěžení nejen v horkých dnech?

Chyby během přípravy nepečených moučníků

Vyvarujte se následujících chyb a podmaňte si všechny strávníky u stolu:

  1. Rozmočenému korpusu nebo sušenkovému základu předejdete tak, že necháte řádně vykapat tvaroh, než jím základ potřete.
  2. Nesprávně připravená želatina nebo pudink rozmočí základní vrstvu a ty pak nedokážou ztuhnout do požadované pevné konzistence.
  3. Řídkou náplň lze zachránit jejím dodatečným vyšleháním, pokud to ingredience dovolí. Nezapomínejte vyšlehat smetanu zcela dotuha.
  4. Náplň plná hrudek? Pokud jste nepoužili tvaroh, v němž se hrudky přirozeně vyskytují, je další možností sražení celé směsi kvůli rozdílným teplotám ingrediencí - ty musí mít vždy teplotu stejnou, aby vaše snaha byla úspěšná.
  5. Nelze moučník vyjmout z formy? Pak vsaďte na její vyložení potravinářskou fólií, díky které nebudete muset zápasit s jeho vyndáním ani s mytím formy.

Máte rádi nejrůznější nepečené dezerty a moučníky? V tom případě doporučujeme vyzkoušet například pravé italské tiramisu, které osloví nejen milovníky kávy a sladkého. Jeho přípravou vás provede názorný videorecept z naší dílny:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář