Chyby v přípravě rybí polévky: Vnitřnosti vařte zvlášť a s ochucením opatrně
Rybí polévku mívají nejčastěji na stole ti, kteří mají doma rybáře. O Vánocích je to však klasika, kterou dodržují mnozí z nás. Rybí polévka je opravdu chutnou záležitostí, je tu však několik chyb, které vám mohou zkazit radost.
Rybí polévka se tradičně servíruje v rámci štědrovečerní večeře a se smaženým kaprem s bramborovým salátem tak tvoří její dva hlavní chody. Aby se vám povedla chutná rybí polévka, je důležité vyhnout se zásadním chybám - víte, které to jsou?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby během přípravy rybí polévky
Vyvarujte se těchto chyb a pochutnávejte si na dokonalé rybí polévce, která nemusí být připravena pouze z kapra:
- Hořká polévka je důsledkem špatného odstranění žluči, což celou vaši snahu zhatí - polévku nijak nezachráníte. Proto nikdy nevařte rybí vnitřnosti a maso (hlavu, ocas a odřezky) dohromady. Vnitřnosti se vaří zvlášť, abyste je mohli nejprve ochutnat a až poté přidat do polévky.
- Před zpracováním hlav neodstraňujete žábry? Chyba. Žábry fungují pro ryby jako filtr škodlivých látek a jsou hořké, proto se odstraňují a nevaří.
- Nepřidělávejte si práci tím, že budete vařit rybí hlavy a maso společně se zeleninou. Nechcete se přeci stát Popelkou a přebírat maso a zeleninu od kostí.
- Jikry a mlíčí nikdy nevařte od začátku přípravy polévky, stačí jim až chvilka ke konci tepelné úpravy, jikry přidávejte trochu dříve než mlíčí.
- Pozor dejte při dochucování rybí polévky. Maso z ryb je velmi jemné a hodně rychle ho můžete přebít jinými chutěmi. A to by byla veliká škoda, nemyslíte?
Chuť rybí polévky můžete vylepšit přidáním vysokoprocentní smetany nebo bílého vína, ale také knedlíčky z rybího masa nebo dokonale křupavými krutonky. Připravte si společně s námi maminčinu vánoční rybí polévku podle našeho videoreceptu:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře