Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chyby během přípravy větrníků: Přípravu odpalovaného těsta ani krémů neuspěcháte
Zdroj: Toprecepty

Větrníky patří k nejoblíbenějším zákuskům vůbec. Křehké odpalované těsto je spojeno dvěma druhy krému a celý větrník je politý karamelovou polevou. Během přípravy větrníků se však můžeme dopustit několika chyb.

Přípravy domácích větrníků se spousta hospodyněk bojí kvůli odpalovanému těstu i zdlouhavosti přípravy těchto zákusků. Pokud však v sobě najdete kuráž, zjistíte, že se nejedná o nic složitého. Stačí se vyhnout zbytečným chybám a budete za mistry.

Chyby v přípravě karamelových větrníků

Chcete se cítit jako praví mistři cukráři? Vyvarujte se následujících chyb a budete sklízet obdivné pohledy od každého, kdo ochutná vaše vynikající větrníky.

  1. Na přípravu větrníků je potřeba si vyhradit dostatek času. Karamelová šlehačka se připravuje den předem - na poslední chvíli ji opravdu neuděláte.
  2. Během rozpouštění cukru na karamel neodcházejte od sporáku a cukr neustále míchejte - jedině tak se vám nepřipálí. Během přilévání smetany pozor, prská.
  3. Popraskané těsto nebo těsto plné žmolků je důsledkem spěchu. U odpalovaného těsta však nelze nic uspěchat, pokud chcete vidět výsledky.
  4. Vejce přidávejte do vlažné hmoty - a postupně. Pokud byste je přidali všechna zároveň, nemusela by se hmota spojit a horká hmota s vejci by se zase srazila.
  5. Nenaběhnuté, placaté tvary mohou mít několik důvodů - zbytečně dlouhé zpracovávání odpalované hmoty nebo příliš vysoká teplota během pečení.
  6. Těší vás krásně naběhlé korpusy, ale během pečení spadnou a jsou placaté? Pak jste nejspíš udělali chybu v nežádoucím otevírání trouby během pečení.
  7. Zklamat vás může také mokré nebo vlhké těsto uvnitř větrníků. To již nelze zachránit, proto dbejte na dodržování postupu ve vámi vybraném receptu.
  8. Nevzhledně rozdroleným a polámaným větrníkům předejdete tím, že je rozkrojíte ještě horké. Díky tomu budou přímo výstavní.
  9. Škraloup na pudinku může způsobit nežádoucí hrudky ve výsledném krému. Proto pudink po uvaření zakryjte potravinářskou fólií.

Máte obavy z tvarování jednotlivých větrníků? Můžete vyzkoušet větrník na plech, větrník jako dort nebo se do přípravy karamelových větrníků vrhnout s pomocí názorného videoreceptu z naší dílny. Tak co myslíte, troufnete si na vyšší dívčí?

0:00/ 4:43
LIVE

Komentáře

Další tipy a triky