Chyby během přípravy větrníků: Přípravu odpalovaného těsta ani krémů neuspěcháte

Větrníky patří k nejoblíbenějším zákuskům vůbec. Křehké odpalované těsto je spojeno dvěma druhy krému a celý větrník je politý karamelovou polevou. Během přípravy větrníků se však můžeme dopustit několika chyb.
Přípravy domácích větrníků se spousta hospodyněk bojí kvůli odpalovanému těstu i zdlouhavosti přípravy těchto zákusků. Pokud však v sobě najdete kuráž, zjistíte, že se nejedná o nic složitého. Stačí se vyhnout zbytečným chybám a budete za mistry.
Mohlo by vás zajímat
Chyby v přípravě karamelových větrníků
Chcete se cítit jako praví mistři cukráři? Vyvarujte se následujících chyb a budete sklízet obdivné pohledy od každého, kdo ochutná vaše vynikající větrníky.
- Na přípravu větrníků je potřeba si vyhradit dostatek času. Karamelová šlehačka se připravuje den předem - na poslední chvíli ji opravdu neuděláte.
- Během rozpouštění cukru na karamel neodcházejte od sporáku a cukr neustále míchejte - jedině tak se vám nepřipálí. Během přilévání smetany pozor, prská.
- Popraskané těsto nebo těsto plné žmolků je důsledkem spěchu. U odpalovaného těsta však nelze nic uspěchat, pokud chcete vidět výsledky.
- Vejce přidávejte do vlažné hmoty - a postupně. Pokud byste je přidali všechna zároveň, nemusela by se hmota spojit a horká hmota s vejci by se zase srazila.
- Nenaběhnuté, placaté tvary mohou mít několik důvodů - zbytečně dlouhé zpracovávání odpalované hmoty nebo příliš vysoká teplota během pečení.
- Těší vás krásně naběhlé korpusy, ale během pečení spadnou a jsou placaté? Pak jste nejspíš udělali chybu v nežádoucím otevírání trouby během pečení.
- Zklamat vás může také mokré nebo vlhké těsto uvnitř větrníků. To již nelze zachránit, proto dbejte na dodržování postupu ve vámi vybraném receptu.
- Nevzhledně rozdroleným a polámaným větrníkům předejdete tím, že je rozkrojíte ještě horké. Díky tomu budou přímo výstavní.
- Škraloup na pudinku může způsobit nežádoucí hrudky ve výsledném krému. Proto pudink po uvaření zakryjte potravinářskou fólií.
Máte obavy z tvarování jednotlivých větrníků? Můžete vyzkoušet větrník na plech, větrník jako dort nebo se do přípravy karamelových větrníků vrhnout s pomocí názorného videoreceptu z naší dílny. Tak co myslíte, troufnete si na vyšší dívčí?
Komentáře