5 častých chyb při mletí masa: Na co si dát pozor a čeho se vyvarovat
Článek bude přínosný především začátečníkům, ale možná zde najde cennou radu i zkušená kuchařka. Vybrali jsme pět nejčastějších chyb, které se při mletí masa dělají. Podívejte se, které to jsou.
Mlet maso můžeme v ručním mlýnku nebo v elektrickém, který bývá nejčastěji součástí kuchyňského robota. Abychom si mlýnek nezničili, nebo abychom si neublížili, je třeba k němu přistupovat s patřičnou opatrností.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby při mletí masa
Nikdy nepěchujte maso prsty, vždy používejte pěchovadlo, kterým maso bezpečně zatlačíte dovnitř.
- Maso nemeleme na nejjemnější strukturu, pokud to opravdu nevyžaduje recept. Vznikne nám totiž jakási pasta, která nemá ani strukturu masa.
- Pokud potřebujete jemně namleté maso, je lepší umlet ho nadvakrát. Nejprve nahrubo a teprve potom vyměnit šajbu a mlet najemno. Mezi prvním a druhým mletím je možné přidat koření i třeba namočenou housku, máme-li ji v receptu. Mletím se suroviny hezky propojí.
- Maso před mletím důkladně očistěte od chrupavek či kousků kostí.
- Nemelte zmrzlé maso, nebude mít požadovanou strukturu a pokud bude hodně zmrzlé, můžete si poškodit mlýnek.
- Pokud si maso před mletím nepokrájíte na menší kusy, budete zápasit s pěchováním masa do mlýnku. Maso se bude mlet daleko lépe, když bude pokrájené na přiměřeně velké podlouhlé kusy.
Oblíbeným jídlem z mletého masa jsou karbanátky a často se připravuje také pečená sekaná. Návod, jak ji připravit, najdete v našem videoreceptu, podle kterého ji snadno upeče i začátečník.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit masové karbanátky se sýrem? Holandské řízky jsou oblíbené mezi dětmi i dospělými
Čím spojit mleté maso. Máme pro vás 6 možností pro vytvoření dokonalého jídla
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Komentáře