Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plechy na pečení jsou nepostradatelnou součástí každé trouby už při její koupi. Dbát na jejich správné opečovávání je v našem zájmu, neboť bez nich bychom byli téměř jako "bez ruky". Díky dobré péči pak slouží roky.

Bez plechů jsme takzvaně nahraní. Ať už jde o klasicky nízký plech nebo naopak ten hluboký, oba patří k základnímu vybavení každé kuchyně. Intenzita jejich používání je přímo úměrná péči jim věnované. Staráte se o své plechy na pečení správně?

Chyby při péči o plechy na pečení

Sepsali jsme pro vás ty nejčastější chyby, kterých se lidé dopouští, abyste jim mohli snadno předejít a plechy vám tak mohly bez problému sloužit po dlouhá léta:

  1. Pravidelné čištění je základem péče o plechy. Pokud je nemyjete po každém použití, připékají se k nim (někdy i zdánlivě malé) nečistoty a připáleniny jsou pro tělo nic moc.
  2. Agresivní přípravky na plechy také nepatří. Pokud je to jen trošku možné, snažte se upřednostnit co nejpřírodnější cestu při pečování o ně - i s ohledem na jejich povrch. Zkoušeli jste někdy pečovat nejen o plechy či kuchyň, ale o celou domácnost pomocí přírodních pomocníků - sody a octa?
  3. Pokud je váš plech pokroucený, pak nejspíše chybujete v tom, že prázdné plechy předehříváte spolu s troubou nebo jste si pořídili nekvalitní plechy.
  4. Každý typ materiálu má jiné požadavky na péči, jinak to není ani u plechů. Zatímco na plech potažený teflonem nepoužijete drátěnku, na ten nerezový bez sebemenšího problému ano. Dbejte na celistvost jejich povrchů bez porušení.
  5. Připravované pokrmy nikdy nekrájejte na plechu, abyste ho nepoškodili. Například teflonový povrch se poté začne loupat a plech je nutné vyhodit.
  6. Pečičí plechy nepatří do myčky, mohly by se v ní poškodit či zkroutit, navíc prostředky používané k mytí nádobí v myčce jsou agresivní. Výjimku však tvoří plechy nerezové či hliníkové s povrchovou úpravou, ty do myčky mohou.

Přílišnému znečištění plechů předejdete používáním pečičího papíru, po použití a následném vychladnutí plech ihned umyjte. Díky našim tipům už jistě nebudete mít obavy z pečen. Zkusíte připravit rodině lahodné ražniči na plechu podle videa?

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky