Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky patří mezi klasické přílohy pokrmů s masem a zelím. Dají se však také plnit nasladko i naslano, což jim přidává na možnostech využití. Při jejich přípravě je důležité zbytečně nechybovat.

Bramborové knedlíky Češi milují. Jejich jemná chuť dá vyniknout pokrmu, se kterým se podávají. Zároveň jsou syté, proto je s oblibou připravujeme během chladnějších dnů. Stačí předejít chybám a můžete si je naplno vychutnat.

Chyby při přípravě bramborových knedlíků

Vyvarujte se následujících chyb a servírujte bramborové knedlíky jako šéfkuchaři:

  1. Použijete-li k přípravě těsta ještě stále teplé (nebo vlažné) brambory, knedlíky se vám ihned rozvaří. Brambory proto musí být zcela vychladlé.
  2. Nevzhledné "cucky" brambor v knedlících vyřeší jejich pořádné rozmělnění pomocí lisu na brambory, který je k dostání v každém větším obchodě.
  3. Za rozpadajícím se těstem často stojí chybná volba brambor. Volte nejlépe brambory varného typu C, případně B - mají dostatek škrobu, který těsto podrží.
  4. Tuhé knedlíky nejčastěji způsobuje přílišné množství mouky (pozor na poměr mouky a brambor) nebo chybně zvolený druh. Nadýchanost bramborových knedlíků zajistí mouka hrubá či krupička, nikoliv mouka hladká.
  5. Je známo, že bramborová těsta dlouhým stáním řídnou. Proto s těstem pracujte rychle a mějte předem připravený hrnec s vroucí vodou k jejich vaření.
  6. Lepivé těsto stačí podsypat bramborovým škrobem, nezapomeňte si jím "pomoučnit" i ruce, aby se vám k nim těsto zbytečně nelepilo.
  7. Rozvařeným knedlíkům předejdete také velmi snadno - knedlíky po vložení do vroucí vody musíte "odloupnout" ode dna hrnce a následně je vyjmout z vody ihned, jakmile vyplavou na hladinu - v tom okamžiku jsou knedlíky hotové.
  8. Na oslizlých knedlících si pochutná jen málokdo (bez ohledu na jejich druh), tomu však můžete zabránit. Před vhozením do vroucí vody každý knedlík jednoduše potřete olejem nebo do vroucí vody přilijte lžíci octa a je hotovo.

Bramborové knedlíky jsou oblíbené u dospělých i dětí, a to právě díky jejich možnostem a širokému využití. Připravte si spolu s námi jemné bramborové knedlíky, jejichž přípravou vás provede názorný videorecept z naší dílny:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky