4 chyby při přípravě houbového kuby: Nepodceňujte dobu namáčení krup ani hub
Houbový kuba je neodmyslitelně spjat s časem Vánoc. V jeho základu najdete kroupy a houby, dále pak česnek a koření. Jeho příprava není složitá, je však potřeba dodržet postup, abyste docílili dobrého jídla.
Houbový kuba je bezmasé jídlo plné chuti. Servírovat ho můžete na Štědrý den k obědu i k večeři. Díky zásobám sušených hub si ale na kubovi můžete pochutnat kdykoliv během roku. Stačí se vyvarovat několika chybám při jeho přípravě.
Mohlo by vás zajímat
Časté chyby v přípravě houbového kuby
Tento pokrm je na přípravu opravdu snadný, tak nemějte obavy. S našimi tipy jednoduše předejdete zbytečným chybám, které by kazily tomuto jídlu chuť.
- Neopomíjejte namáčení krup ani hub, obojí potřebuje dostatek času k nasátí vody a následnému změknutí. Tvrdé kroupy a gumové houby jsou nežádoucí.
- Kroupy nevařte naplno - nejchutnější budou, pokud je připravíte v horké vodě těsně pod bodem varu. V opačném případě budou na povrchu tvrdé.
- Nešetřete na tuku, který je podstatným nositelem chuti. Do tohoto pokrmu použijte sádlo, které mu dodá ten správný šmrnc.
- Nebojte se koření, chuťově mdlé pokrmy nikoho neosloví. Houbový kuba snese větší množství česneku, majoránky i pepře.
Mohlo by vás zajímat
Do tohoto pokrmu můžete ještě před jeho zapečením zamíchat trochu másla pro chuť, stejně tak ale můžete plátek másla položit na servírovanou porci. Připravíte si s námi houbového kubu podle názorného videoreceptu?
Komentáře