Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

4 chyby při přípravě houbového kuby: Nepodceňujte dobu namáčení krup ani hub
Zdroj: Toprecepty

Houbový kuba je neodmyslitelně spjat s časem Vánoc. V jeho základu najdete kroupy a houby, dále pak česnek a koření. Jeho příprava není složitá, je však potřeba dodržet postup, abyste docílili dobrého jídla.

Houbový kuba je bezmasé jídlo plné chuti. Servírovat ho můžete na Štědrý den k obědu i k večeři. Díky zásobám sušených hub si ale na kubovi můžete pochutnat kdykoliv během roku. Stačí se vyvarovat několika chybám při jeho přípravě.

Časté chyby v přípravě houbového kuby

Tento pokrm je na přípravu opravdu snadný, tak nemějte obavy. S našimi tipy jednoduše předejdete zbytečným chybám, které by kazily tomuto jídlu chuť.

  1. Neopomíjejte namáčení krup ani hub, obojí potřebuje dostatek času k nasátí vody a následnému změknutí. Tvrdé kroupy a gumové houby jsou nežádoucí.
  2. Kroupy nevařte naplno - nejchutnější budou, pokud je připravíte v horké vodě těsně pod bodem varu. V opačném případě budou na povrchu tvrdé.
  3. Nešetřete na tuku, který je podstatným nositelem chuti. Do tohoto pokrmu použijte sádlo, které mu dodá ten správný šmrnc.
  4. Nebojte se koření, chuťově mdlé pokrmy nikoho neosloví. Houbový kuba snese větší množství česneku, majoránky i pepře.

Do tohoto pokrmu můžete ještě před jeho zapečením zamíchat trochu másla pro chuť, stejně tak ale můžete plátek másla položit na servírovanou porci. Připravíte si s námi houbového kubu podle názorného videoreceptu?

Komentáře

Další tipy a triky