Chyby při přípravě krémů do cukroví: Dejte pozor na připálení i nevzhledné hrudky
Ať už jde o marmeládu nebo krémy, plněné cukroví je zkrátka nejlepší. Díky krémům se stane upečené těsto vláčným a na jazyku se rozplývajícím. V přípravě krémů však můžeme udělat chyby, kvůli kterým přijdeme o požitek.
To nejlepší cukroví je vždy plněné, souhlasíte? Na etažérech plných nejrůznějších dobrůtek nás nejvíce láká cukroví plněné krémy, protože moc dobře víme, že správně uležené cukroví je křehké a jemné. Krém je pak dokonalou třešničkou.
Mohlo by vás zajímat
Chyby při přípravě krémů do cukroví
Nemějte obavy, i cukrářům občas nevyjde příprava krémů tak, jak by si přáli. Mnoho chybek však lze jednoduše napravit nebo jim s lehkostí předejít, přesvědčte se sami:
- Krém plný nevzhledných hrudek není v žádném případě žádoucí - musí být dokonale hladký. Ale nebojte, tato nehezká konzistence lze snadno napravit.
- Řídký krém cukroví znehodnotí - rozmočí. Je potřeba krém vyšlehat do pevné konzistence. Dopřejte mu během přípravy čas, aby získal požadované vlastnosti.
- Sražený krém není hezký od pohledu, ale ani podle chuti. Objevíte-li v tmavší tekutině mnoho světlejších kousků chutnajících po másle, je krém opravdu sražený. Tato situace má však řešení, aniž byste museli připravit krém nový.
- Nejen pudinkový krém můžete během chvilky nepozornosti připálit. Věnujte se pouze přípravě krému a neodcházejte od sporáku, každá vteřina je zásadní.
- Krémy připravujte až bezprostředně před jejich použitím, abyste jimi rovnou plnili cukroví. Jsou náchylné ke žluknutí, využijte tedy jejich trvanlivost naplno.
- Zapomeňte na tvarohové krémy, ty jsou určeny pouze k okamžité spotřebě a především by zcela rozmočily korpusy cukroví a vám by zbyly jen oči pro pláč.
- Nezapomeňte na dobu trvanlivosti jednotlivých krémů - pudinkové vydrží podstatně kratší dobu oproti krémům máslovým (například i s alkoholem).
Cukroví plněné krémem je opravdovou delikatesou. Nechte se inspirovat mnoha recepty na plněné cukroví, čas strávený jejich přípravou rozhodně stojí za to. Máslový krém pak jednoduše připravíte podle našeho názorného videoreceptu:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře