Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenát je velmi žádanou přílohou k výpečkům či jinému pečenému masu a knedlíkům, nejčastěji bramborovým. Můžeme si na něm však pochutnat i s vařenými bramborami a vejcem. Jak předejít chybám při jeho přípravě?

Špenát v kombinaci s osmaženou cibulkou a s česnekem je opravdu chutnou přílohou. Pokud jste ho v dětství neměli rádi, dejte mu znovu šanci - nebudete první ani poslední, kdo mu přišel na chuť právě až v dospělosti. Stačí ho správně připravit.

Chyby při přípravě mraženého špenátu

Mražený špenát je dobrým pomocníkem, pokud se nám nechce trávit příliš mnoho času přípravou oběda. I zde se však najdou chyby, které nám mohou přidělat práci.

  1. Začněme výběrem, protože ten je opravdu zásadní. Vybírejte co nejkvalitnější špenát - většinou ty nejlevnější špenáty bývají plné vody.
  2. Samá voda. Špenát je lepší nechat částečně rozmrznout, abyste se zbavili ledových krystalků na něm ulpělých a neměli ho příliš vodnatý. O to déle by pak trvala jeho příprava, kdy by bylo nutné tekutinu redukovat na mírném plamenu.
  3. Příliš dlouhá tepelná úprava špenátu (nejen kvůli vodnatosti) mu ubírá na jeho výživových hodnotách, proto by měla být jeho příprava vždy co nejrychlejší. To platí především u čerstvého špenátu, ale i u toho kvalitního mraženého.
  4. Pozor na zahušťování. V případě použití přílišného množství zásmažky by měl špenát nedobrou moučnou chuť. Nejvhodnější je použít cibulovou jíšku, do níž následně vmícháte povolený špenát a ochutíte ho podle vašich zvyklostí a chuti.
  5. Tip: Nejen mražený špenát skvěle zjemníte mlékem či smetanou, ale i vejcem.

Jaký je váš nejoblíbenější postup přípravy mraženého špenátu? Podělte se s námi o vaše rady, tipy a vychytávky v komentářích, budeme se těšit. Přípravou krok za krokem toho nejlepšího špenátu vás provede názorný videorecept z naší dílny:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli