Časté chyby při rozmrazování husy: Obrňte se trpělivostí a dopřejte masu čas
Stejně jako pečení husy, i její rozmrazení má svá pravidla. Největší chybou je spěch. Pokud toužíte po obdivných pohledech členů rodiny, potřebujete dostatek času na rozmrazování. Máme pro vás několik tipů.
Na svatomartinskou husu se mnoho z nás těší celý rok. Lahodné maso s křupavou kůrčičkou a nepřeberné množství kombinací příloh, od knedlíků po lokše, k tomu zelí na milion způsobů, to vždy úžasně rozhýčká naše chuťové pohárky.
Mohlo by vás zajímat
Chyby při rozmrazování husy
Provedeme vás častými chybami spolu s tipy, jak jim předejít.
- Zmraženou husu vyjměte z mrazáku minimálně 24 hodin před plánovaným pečením a uložte ji do lednice.
- Nerozmrazujte ji při pokojové teplotě, maso přitom ztrácí zbytečně šťávu a riskujete množení nebezpečných bakterií.
- Zapomeňte na rozmrazování na topení nebo pomocí teplé vody. Je nerovnoměrné a podporuje množení nežádoucích bakterií.
- Po rozmrznutí husu zbavte případných pírek a brk, po očištění a osušení ji nasolte a okmínujte – to bohatě stačí ke kýženému výsledku.
- Před samotným pečením husu nechte nejméně 3 hodiny odpočívat při pokojové teplotě, aby masu zbytečně neuškodil teplotní šok.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
S jakou přílohou podáváte husu vy? My nedáme dopustit na bramborové lokše a červené zelí. Jak upéct svatomartinskou husu vám ukáže následující videorecept.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta radí: Jak upéct nejšťavnatější svatomartinskou husu, aby byla uvnitř měkká a zvenku křupavá
Vyzkoušejte novou chuť kysaného nebo hlávkového zelí. Máme pro vás recepty na zelí karamelizované
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma svatomartinská husa. Podáváme ji tradičně se zelím a knedlíkem na svátek sv. Martina
Komentáře