Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kukuřičný škrob v sáčku, ze kterého vykouzlíte během pár minut chutný zákusek, to je pudink. Jeho příprava nezabere mnoho času a pokud se vyhnete nejčastějším chybám při jeho vaření, odměna bude víc než sladká.

Vanilkový, čokoládový nebo snad jahodový či karamelový? Pudinky jsou dostupné v mnoha příchutích, které navíc můžete mezi sebou libovolně kombinovat a vrstvit třeba do skleniček spolu s piškoty nebo s různým kompotovaným ovocem.

Chyby při vaření pudinku

Připravte si bezchybný pudink a zavzpomínejte spolu s námi na dětství.

  1. Nesypte pudinkový prášek do celého množství potřebného mléka. Vždy část mléka zahřejte, ve druhé části rozmíchejte pudink a posléze vlijte vzniklou směs do ohřátého mléka.
  2. Nezapomínejte na neustálé míchání, aby se pudink nepřichytil ke dnu hrnce a aby se v něm nezačaly tvořit nežádoucí hrudky.
  3. Pokud budete vařit pudink déle, než je uvedeno na obalu, začne zbytečně řídnout. V případě potřeby lze pudink zahustit přidáním želatiny.
  4. Nevzhlednému škraloupu předejdete přikrytím ještě stále teplého pudinku potravinářskou fólií, která musí na pudink těsně přiléhat.

Pokud milujete vanilku stejně jako my, přidejte do vanilkového pudinku i semínka z lusku, zintenzivní jeho chuť. Jahodovému pudinku zase sluší ovocné pyré nebo kompotované jahody. Za zkoušku rozhodně stojí i peřinková buchta s pudinkem:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky