Chyby při vaření pudinku: Jak předejít nevzhledným hrudkám i řídké konzistenci
Kukuřičný škrob v sáčku, ze kterého vykouzlíte během pár minut chutný zákusek, to je pudink. Jeho příprava nezabere mnoho času a pokud se vyhnete nejčastějším chybám při jeho vaření, odměna bude víc než sladká.
Vanilkový, čokoládový nebo snad jahodový či karamelový? Pudinky jsou dostupné v mnoha příchutích, které navíc můžete mezi sebou libovolně kombinovat a vrstvit třeba do skleniček spolu s piškoty nebo s různým kompotovaným ovocem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby při vaření pudinku
Připravte si bezchybný pudink a zavzpomínejte spolu s námi na dětství.
- Nesypte pudinkový prášek do celého množství potřebného mléka. Vždy část mléka zahřejte, ve druhé části rozmíchejte pudink a posléze vlijte vzniklou směs do ohřátého mléka.
- Nezapomínejte na neustálé míchání, aby se pudink nepřichytil ke dnu hrnce a aby se v něm nezačaly tvořit nežádoucí hrudky.
- Pokud budete vařit pudink déle, než je uvedeno na obalu, začne zbytečně řídnout. V případě potřeby lze pudink zahustit přidáním želatiny.
- Nevzhlednému škraloupu předejdete přikrytím ještě stále teplého pudinku potravinářskou fólií, která musí na pudink těsně přiléhat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pokud milujete vanilku stejně jako my, přidejte do vanilkového pudinku i semínka z lusku, zintenzivní jeho chuť. Jahodovému pudinku zase sluší ovocné pyré nebo kompotované jahody. Za zkoušku rozhodně stojí i peřinková buchta s pudinkem:
Komentáře