Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Věděli jste, že i při výběru cukru lze chybovat? Každý se totiž hodí k jinému využití. Není proto na škodu zjistit (nebo si zopakovat), kam se který druh cukru používá a jak si připravit vlastní vanilkový nebo skořicový cukr.

Výběrem cukru rozhodujeme o výsledku naší snahy nejen v případě sladkých pokrmů. Díky našim radám budete mít správný výběr cukru v malíčku a vaše moučníky a další pokrmy s jeho obsahem budou dokonale chutné. A jak na to?

Chyby při výběru správného cukru

Že jste nepoužili ten správný cukr, to poznáte velmi rychle. Lze tomu však předejít:

  1. Ovocné kynuté knedlíky ani buchty se necukrují jiným cukrem, než tím moučkovým, který se hodí i do krémů a sušenek. Cukr krystal nebo krupice by vám nepříjemně křupaly mezi zuby, zatímco v drobence jsou žádoucí.
  2. Že při přípravě kvásku z droždí nepoužijete kokosový nebo třtinový cukr, to je jasné. Jejich aroma by bylo cítit ve výsledném pečivu, což bývá nežádoucí. Do třených i piškotových nebo kynutých těst se hodí cukr krystal nebo krupice.
  3. U třtinového cukru dávejte pozor, kam jej použijete. Má karamelovou příchuť a jemně zabarví světlé krémy a náplně. Ani skořicový nebo citrónový cukr vám neposlouží zrovna nejlépe při přípravě slaného, nikoliv sladkého pečiva.

Pokud nemáte doma moučkový cukr, lze cukr krystal či krupici pomlít v mlýnku na kávu. Také vanilkový cukr lze bez problému připravit doma.

Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem si vás rozhodně získá a postupem jeho přípravy vás provede video:

Komentáře

Další tipy a triky