Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčata jsou velmi oblíbenou a vyhledávanou zeleninou. Jejich skvělou chuť stojí za to uschovat na dobu mimo sezónu, protože ta kupovaná jsou často bez chuti i aroma. Zbytečně nechybujte a připravte si dokonalý kečup.

Zelenina na našich zahradách postupně dozrává a jinak tomu není ani v případě rajčat. Jejich zpracování je snadné a rozličné - připravit z nich lze protlak, kečup, ale také je můžete využít do leča či omáček. A jak vyrobit domácí kečup bez chyb?

Chyby během přípravy kečupu

Vyhněte se častým chybám a pochutnávejte si na lahodném domácím kečupu až do další rajčatové sezóny.

  1. Čistota je základem všeho. Kromě čistého pracovního prostředí, a to včetně potřebných pomůcek, nezapomínejte ani na pečlivě vysterilizované sklenice.
  2. Rajčata nezralá, poškozená či napadená plísní do kečupu rozhodně nepatří. Nebyl by chutný a velmi brzy by se zkazil. Nejlepší jsou ty zralé až přezrálé plody.
  3. Nespěchejte. Kečup potřebuje čas a pozvolnou přípravu na mírném plamenu. Pak ani nehrozí tak velké riziko jeho připálení.
  4. Dávejte pozor na množství soli a dalšího koření. Delším uskladněním kečupu se chuť (nejen) soli zvýrazní - to by mohlo vést až k jeho nepoživatelnosti.
  5. Řídký kečup? Zažeňte jakékoliv myšlenky na jeho zahušťování. Stačí ho ponechat déle na sporáku či v troubě, čímž se zredukuje přebytečná tekutina.

Věříme, že s našimi tipy, jak předejít chybám, se vám domácí kečup povede na jedničku. Pokud nemáte ověřený recept, vyzkoušejte jeho přípravu podle našeho názorného videoreceptu. Jsme si více než jistí, že ho zařadíte do svého receptáře.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky