Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso je velmi oblíbenou surovinou. Je měkké, libové a rychle hotové. Ale i u kuřecího masa se můžeme dopustit několika chyb, díky kterým maso ztrácí kvalitu a my se zbytečně ochudíme o ještě lepší chuť pokrmu.

Říkáte si, že na tom nic není? Tak si schválně pročtěte náš článek a ujistěte se, že s kuřecím masem zacházíte tak, jak si zaslouží. Třeba najdete chybu, které se také dopouštíte a nevědomky masu, nebo v horším případě sobě, škodíte.

Chyby při zpracování kuřecího masa

Při nakupování si vždy hlídejte čerstvost masa a důkladně zkontrolujte celistvost obalu potraviny.

  1. Syrové maso neoplachujte ve dřezu, koledujete si tak o bakteriální kontaminaci téměř celé kuchyně.
  2. Maso z lednice nepatří hned na pánev nebo do trouby. Je třeba ho nechat v pokojové teplotě alespoň 30 minut, aby se teploty vyrovnaly. Velký teplotní šok ubírá na kvalitě masa.
  3. Během smažení kuřecího plátku nepíchejte do masa vidličkou, ale raději použijte kleště nebo pinzetu, pomocí které plátek snadno otočíte. Maso si tak uchová šťavnatost, která by otvorem po vidličce vytekla ven.
  4. Nesmažte plátek masa příliš zprudka. Maso na povrchu se rychle vysuší a vnitřek zůstane syrový, i když na první pohled bude vypadat upečeně.
  5. Nechte kuřecí maso před podáváním chvilku odpočinout. Stačí 5 minut.
  6. Při pečení celého kuřete ho většinu času pečte prsy dolů. Otočte ho až na závěr, kvůli zlatavé barvě. Díky tomu budou upečená prsa šťavnatá a nevysušená.
  7. Nepřehánějte to s kořením. Bohatě si vystačíte se solí, pepřem a sladkou paprikou. Při pečení celého kuřete nezapomeňte osolit a okořenit kuře i zevnitř.

Kuřecí maso můžeme připravit na tisíc způsobů. Je také oblíbenou surovinou ke grilování. Často grilujeme plátky masa, ale na grilu se dají připravit také špízy. Jak na to vám poradí následující videorecept.

 

Komentáře

Další tipy a triky