Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Padané ovoce je stejně tak vhodné k využití, jako to zůstávající na stromech. Stačí dodržet několik pravidel, abyste nepřišli o vaši snahu i čas strávený jeho zpracováním. A co může být špatně? Je toho více.

Padané ovoce často nabízí lidé za odvoz, a tak se k jeho využití dostanou i ti, kteří jsou bez zahrady. Využít můžete jablka, hrušky, švestky, ale například i meruňky. Pokud padané ovoce správně zpracujete, připravíte z něj velmi chutné dobroty.

Chyby během zpracování padaného ovoce

Předejděte následujícím chybám, aby vaše snaha o zpracování tohoto ovoce nepřišla vniveč a vám nepřinesla zklamání.

  1. Ovoce musí být zcela v pořádku, plody přebertenahnilé, plesnivé či poškozené vyhoďte, předejdete tak zdravotním problémům. Také pozor na ovoce napadené škůdci, to je potřeba taktéž zlikvidovat.
  2. Padané ovoce není vhodné ke skladování, protože je náchylné k rychlému kažení. Proto ho spotřebujte co nejdříve, jak je to možné.
  3. Neřešíte otlučená místa u padaného ovoce? Chyba, tato místa je potřeba odkrájet a použít jen viditelně nepoškozené části plodu.

Z padaného ovoce připravíte lahodné koláče i bublaniny, ale také pyré, křížaly, povidla nebo mošt. Upečte rodině chutný obrácený švestkový koláč s krémem podle názorného videoreceptu, který vás provede přípravou hezky krok za krokem:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky