Chyby při zpracování padaného ovoce: Urychlená spotřeba je základním pravidlem
Padané ovoce je stejně tak vhodné k využití, jako to zůstávající na stromech. Stačí dodržet několik pravidel, abyste nepřišli o vaši snahu i čas strávený jeho zpracováním. A co může být špatně? Je toho více.
Padané ovoce často nabízí lidé za odvoz, a tak se k jeho využití dostanou i ti, kteří jsou bez zahrady. Využít můžete jablka, hrušky, švestky, ale například i meruňky. Pokud padané ovoce správně zpracujete, připravíte z něj velmi chutné dobroty.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby během zpracování padaného ovoce
Předejděte následujícím chybám, aby vaše snaha o zpracování tohoto ovoce nepřišla vniveč a vám nepřinesla zklamání.
- Ovoce musí být zcela v pořádku, plody přeberte a nahnilé, plesnivé či poškozené vyhoďte, předejdete tak zdravotním problémům. Také pozor na ovoce napadené škůdci, to je potřeba taktéž zlikvidovat.
- Padané ovoce není vhodné ke skladování, protože je náchylné k rychlému kažení. Proto ho spotřebujte co nejdříve, jak je to možné.
- Neřešíte otlučená místa u padaného ovoce? Chyba, tato místa je potřeba odkrájet a použít jen viditelně nepoškozené části plodu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z padaného ovoce připravíte lahodné koláče i bublaniny, ale také pyré, křížaly, povidla nebo mošt. Upečte rodině chutný obrácený švestkový koláč s krémem podle názorného videoreceptu, který vás provede přípravou hezky krok za krokem:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Očistit a připravit hrušky na další zpracování zvládne podle našeho videa úplně každý. Ovoce se hodí do moučníků a k zavařování
Vyrobit a zpracovat mošt z vlastních jablek sice dá trochu práce, ale výsledkem je výborný zdroj vitamínů na zimu
Co s okoralými jablíčky? Využijeme je na parádní nepečený dort, uděláme z nich kompot a ze slupek uvaříme voňavý čaj
Komentáře