Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Každý pokrm potřebuje dochutit, některý pouze jednoduše a méně, jiný snese více koření a vyžaduje zajímavé kombinace. Bylinky, koření a různé pochutiny v sobě skrývají zajímavé možnosti kouzel a tajemné alchymie., výsledkem jsou jídla s jedinečnou chutí.

Některé kuchařky dávají přednost vlastnoručně nasušeným a umíchaným bylinkám, vývarům a různým druhům aromatických zelenin. Jiné si raději koupí hotové směsi, které jim šetří čas a zaručí chuť pokrmu bez větší námahy. Máme pro vás několik tipů pro dobře ochucená jídla.

Jak dochucovat pokrmy

Bylinky a různé druhy koření, vhodně použité ve správnou chvíli, mají velký vliv na chuť připravovaného jídla. Co především používat k dochucování?

Správně ochucená rajská omáčka

Na závěr pro vás máme recept na rajskou omáčku, doplněný názorným videem pro snadné zvládnutí postupu. Při vaření omáček hraje správné ochucení a vyvážená chuť důležitou roli, přesně to samé platí i pro rajskou omáčku, kterou milují děti i dospělí.

Jistě vás napadají i další tipy a možnosti, jak ochutit jídlo. Budeme rádi, když nám je napíšete do komentářů. Umět správně dochucovat je velmi důležité, je to vlastně učení a objevování na celý život.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky