Čím nahradit mouku v drobence? Vyzkoušejte ořechy, ovesné vločky nebo perník
Drobenka, někdy i posypka nebo žmolenka, je částečně sypká směs, připravená z mouky, cukru a tuku. Používá se převážně na sladké koláče, které se jí posypou ještě před pečením, a vytváří na nich sladkou křupavou krustu.
Drobenka je korunou každého koláče, plněného ovocem, tvarohem, mákem, ořechym či marmeládou. Tvoří na ovoci krustu, která do sebe vpije přebytečnou šťávu, je křehká i křupavá a krásně sladká. Dá se mouka v drobence nahradit?
Mohlo by vás zajímat
Čím nahradit mouku v drobence
Nejlepší je mouka, ale někdy se stane, že dojde nebo jen chceme nějakou změnu. Můžete vyzkoušet:
- Strouhané ořechy, kokos nebo mandle
- Rozdrcené sušenky nebo nastrouhaný perník
- Ovesné i jiné vločky, drcené cornflakes
- Náhrady mouky - kokosová, špaldová, ovesná
Pokud dáváte přednost žmolence z másla, rozpuštěného na pánvi, podívejte se na naše video:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Bizarní jídelní výstřelky z historie: Podával se džem z rybího měchýře, vařilo se pivo s kohoutem a pekly se koláče s živými ptáky
Jakou mouku použít na drobenku? Poradíme, s kterou bude nejkřupavější
Když chcete čirý vývar, odstraňte z polévky tuk, máme několik variant, jak na to. Část tuku ale ponechejte pro lepší chuť
Komentáře