Čím nahradit ztužovač šlehačky? Potřebujete pouze dvě suroviny, které nejspíš máte doma
Smetana ke šlehání musí mít 33 % tuku a více, jinak je problém ji ušlehat pěkně do tuha. Někdy musíme sáhnout po ztužovači, aby byla pevná. Co když ho ale nemáme doma? Pomůžeme si jednoduše pomocí dvou jednoduchých ingrediencí.
Pokud máme doma vysokoprocentní šlehačku a bojíme se, že nám při šlehání neztuhne, můžeme si vyrobit ztužovač z moučkového cukru a škrobu. Postup je snadný a rychlý, obě dvě potřebné suroviny jsou trvanlivé a obvykle je máme doma v zásobě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím nahradit ztužovač šlehačky
Na domácí ztužovač šlehačky potřebujeme cukr a škrob v tomto poměru:
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce bramborového škrobu
Obě suroviny smícháme a přisypeme do misky se smetanou. Promícháme a ušleháme do požadované konzistence.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
Jak dlouho vydrží šlehačka na dortu či zákusku? Otestovali jsme 30 %, 31 %, 33 % a 40 % smetany, výsledek je překvapující
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře