Náplní do piškotových rolád je mnoho typů. Vyberte si podle vlastní chuti
Piškotová roláda jako sváteční moučník může být nejen krásná, ale i chuťově zajímavá. Možností, jakou vybrat náplň, je opravdu mnoho, od krémů přes ovoce až po šlehačku, tvaroh nebo marmeládu. Můžete je i kombinovat, což jistě ocení všechny mlsné jazýčky.
Lahodná náplň teprve dělá roládu roládou. Nejjednodušší je natřít správně upečený korpus marmeládou nebo domácím džemem. Kromě toho se hodí všechny krémy, které používáte do cukroví nebo dortů. Také je oblíbená ušlehaná šlehačka a k chuti přijde i tvarohový krém. U krémů je důležitý obsah másla, aby krém dobře ztuhl a roláda se pěkně krájela.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím naplnit piškotovou roládu
Máte na výběr několik typů náplní, mnohé můžete vzájemně kombinovat.
- Nejjednodušší je roládu naplnit marmeládou. Přednost mají ty chuťově výrazné.
- Velmi jednoduchá je jablečná roláda, u které se peče těsto zároveň s náplní a pak se jen stočí.
- Také ušlehaná šlehačka vypadá efektně, hlavně v tmavém těstě, případně doplněná ovocem (banán, pomerančové segmenty či kousky jahod).
- Asi nejběžněji se připravuje pudinkový krém. Podle příchutí pudinku může mít taková náplň pokaždé jinou barvu i chuť.
- Karamelový krém určitě také najde své obhájce.
- Krém z moučné kaše má výhodu delší trvanlivosti a můžete jej ochutit třeba oblíbenou kávou.
- Zkuste také lahodný a málo tučný citrónový nebo pomerančový krém Lemon curd.
- I jiné ovocné krémy jistě přijdou vhod.
- Ani klasický pařížský krém nebo šlehačka strávníky neurazí.
- Babičky dělaly nadýchaný vaječný krém, který je velmi vhodný do dortů a rolád.
- Začínající hospodyňky uvítají článek o jednoduchých krémech, připravený právě pro ně.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší krémy do cukroví: Zkuste máslový, bílkový, citronový, kávový nebo čokoládový
Jablečná roláda: Nazývá se obrácená, protože těsto i náplň pečeme společně
Lahodný karamelový krém k plnění dortů, zákusků nebo cukroví zvládnou i úplní začátečníci. Máme ale variantu i pro pokročilé
Komentáře