Čím naplnit quiche? Tento slaný koláč chutná dokonale v mnoha variacích
Quiche, slaný koláč původem z Francie, patří mezi oblíbené pokrmy nejen pro svou sytivost. Jeho název se čte "kyš" a naplněn může být nejrůznějšími ingrediencemi, záleží pouze na vašich chutích a obsahu lednice.
Francouzský koláč quiche se vyznačuje základem z křehkého těsta a smetanové směsi s vejci. Poté už se fantazii meze nekladou a můžete ho naplnit nejrůznějšími surovinami. Pokud ale toužíte vyzkoušet osvědčené kombinace, poradíme vám.
Mohlo by vás zajímat
Čím naplnit francouzský quiche
Quiche je skvělý jako svačina či večeře. Vyberte si z často připravovaných náplní:
- Mezi nejoblíbenější náplně patří brokolicová spolu s různými druhy sýrů, případně se slaninou nebo nakrájenou klobáskou.
- Nemáte špenát zrovna v oblibě? Dejte mu šanci. Špenátový quiche rozhodně změní váš názor na tuto listovou zeleninu.
- Parmská šunka, sušená rajčata, fazolky a mozzarela, to je kombinace chutí, kterou si budete chtít dopřávat častěji v tomto slaném koláči.
- Mezi základní suroviny na pizzu patří salám a sýr. Proč to nezkusit i v tomto případě?
- Cibulová náplň nás ve slaných koláčích dostala do kolen, proto ji nesmíme opomenout a vřele doporučujeme.
- Pro milovníky rajčat je jako dělaný quiche plněný kukuřicí a rajčátky nakrájenými na plátky.
- A nakonec musíme zmínit také masovou variantu pro poctivé masožravce. Ty určitě potěší náplň s kuřecím masem a žampiony, které koláči dodají šmrnc.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Která náplň vás zaujala natolik, že ji máte v plánu co nejdříve vyzkoušet? Napište nám do komentářů, budeme se těšit.
Přípravou lahodného špenátového quiche, tentokrát bez mouky vás krok za krokem provede videorecept z naší dílny:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Francouzská kuchyně: Jaké je tajemství quiche? Pohlédněte s námi do historie a upečete si tento slaný koláč třeba v Remosce
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře