Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Quiche, slaný koláč původem z Francie, patří mezi oblíbené pokrmy nejen pro svou sytivost. Jeho název se čte "kyš" a naplněn může být nejrůznějšími ingrediencemi, záleží pouze na vašich chutích a obsahu lednice.

Francouzský koláč quiche se vyznačuje základem z křehkého těsta a smetanové směsi s vejci. Poté už se fantazii meze nekladou a můžete ho naplnit nejrůznějšími surovinami. Pokud ale toužíte vyzkoušet osvědčené kombinace, poradíme vám.

Čím naplnit francouzský quiche

Quiche je skvělý jako svačina či večeře. Vyberte si z často připravovaných náplní:

  1. Mezi nejoblíbenější náplně patří brokolicová spolu s různými druhy sýrů, případně se slaninou nebo nakrájenou klobáskou.
  2. Nemáte špenát zrovna v oblibě? Dejte mu šanci. Špenátový quiche rozhodně změní váš názor na tuto listovou zeleninu.
  3. Parmská šunka, sušená rajčata, fazolky a mozzarela, to je kombinace chutí, kterou si budete chtít dopřávat častěji v tomto slaném koláči.
  4. Mezi základní suroviny na pizzu patří salám a sýr. Proč to nezkusit i v tomto případě?
  5. Cibulová náplň nás ve slaných koláčích dostala do kolen, proto ji nesmíme opomenout a vřele doporučujeme.
  6. Pro milovníky rajčat je jako dělaný quiche plněný kukuřicí a rajčátky nakrájenými na plátky.
  7. A nakonec musíme zmínit také masovou variantu pro poctivé masožravce. Ty určitě potěší náplň s kuřecím masem a žampiony, které koláči dodají šmrnc.

Která náplň vás zaujala natolik, že ji máte v plánu co nejdříve vyzkoušet? Napište nám do komentářů, budeme se těšit.

Přípravou lahodného špenátového quiche, tentokrát bez mouky vás krok za krokem provede videorecept z naší dílny:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky