Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýže je báječná příloha, oblíbená mezi dětmi i dospělými. Dá se kombinovat s různými surovinami a pokaždé je ve výsledku trochu jiná. Odlišné chuti dosáhneme také použitím různých druhů rýže. Rýži je možné ochutit před vařením, ale také po uvaření. Pro začátečníky máme tipy, jak dosáhnout výtečně ochucené rýže.

Rýže sama o sobě má sice nevýraznou, ale příjemnou chuť, proto ji stačí osolit, když ji připravujeme naslano, nicméně její chuť bude ještě lepší, když ji vhodně a zajímavě ochutíme. Můžeme se inspirovat postupy našich maminek a babiček, ale také se vyplatí trochu experimentovat nebo hledat nápady v kuchyni jiných národů. 

Jak ochutit rýži při vaření

Máme pro vás několik osvědčených tipů:

Jak ochutit uvařenou rýži

Uvařenou rýži můžete doplnit, vylepšit a ochutit čerstvými bylinkami (např. petrželkou, libečkem, bazalkou), nakrájenými olivami, trochou citronové šťávy, uvařenou zeleninou (především krásně barevnou) a orestovanou cibulkou. Výbornou chuť dávají rýži nejrůznější omáčky a pokud rýži na talíři posypete strouhaným sýrem, hned bude ještě lákavější.

Jak ochutit rýžovou kaši

Rýžová kaše je výtečná v úpravě nasladko a při jejím servírování se nabízí celá řada možností k ochucení. Kaši lze na talíři vylepšit skořicí, kakaem, kokosem, mletými ořechy, semínky, rozinkami a čerstvým ovocem. K přislazování je velmi vhodný med, který báječně nahradí obyčejný cukr, oblíbené jsou také různé sladké sirupy.

Rýže je žádanou přílohou k pokrmům, její použití je velmi univerzální. A jak připravenou máte nejraději rýži u vás doma? Budeme rádi, když nám své tipy a rady napíšete.

 

Komentáře

Další tipy a triky