Jak ozdobit rybí pomazánku. Báječně chutná s kyselou okurkou i s bylinkami
Rybí pomazánka je jednoduchá na přípravu a postačí nám na ni pár základních surovin. Nejčastěji využíváme sardinky, tuňáka či šproty naložené v oleji. Rybičky mícháme s máslem, tvarohem nebo pomazánkovým máslem.
Konzervu s rybičkami máme všichni běžně doma ve spíži, k rybičkám stačí přidat máslo a jemně krájenou cibuli, to vše ochutit citrónovou šťávou. Získáme pomazánku, která na pečivu chutná opravdu skvěle. Jak tuto pomazánku ale dozdobit?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ozdobit rybí pomazánku
Hotovou rybí pomazánku mažeme na čerstvé pečivo a pro slavnostní příležitosti chceme také jednohubky nějak dozdobit. Poradíme, co se nejvíce hodí:
- Kyselá okurka - Nejvíce oblíbený je právě sterilovaný okurek, který rozkrojíme na polovinu, každou část nakrájíme šikmými řezy a rozložíme do vějíře.
- Čerstvá okurka - Okurku můžeme nakrájet pomocí škrabky či širokého struhadla na dlouhé plátky, které složíme jako harmoniku a připevníme na jednohubku párátkem.
- Jarní cibulka - Krásné aranžmá vytvoří také jarní cibulka, kterou můžeme nakrájet na kolečka nebo šikmo. Využíváme jak bílou část, tak i zelenou nať.
- Bylinky - Tyto rostlinky dokáží každou jednohubku dokonale dozdobit. Nejraději máme kadeřavou petrželku, pažitku nebo také snítku kopru.
Pojďte si s naším videoreceptem vytvořit báječnou a jemnou rybí pomazánku, kterou si můžete podle článku skvěle dozdobit bylinkami nebo také zeleninou. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
7 receptů na rohlíky: Nechte se zlákat vůní a chutí čerstvého domácího pečiva
Jarní cibulka vydrží až týden v ledničce. Křupavost a svěžest jí prodlouží umístění do sklenice s vodou a obal z igelitového sáčku
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře