Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí pomazánka je jednoduchá na přípravu a postačí nám na ni pár základních surovin. Nejčastěji využíváme sardinky, tuňáka či šproty naložené v oleji. Rybičky mícháme s máslem, tvarohem nebo pomazánkovým máslem.

Konzervu s rybičkami máme všichni běžně doma ve spíži, k rybičkám stačí přidat máslo a jemně krájenou cibuli, to vše ochutit citrónovou šťávou. Získáme pomazánku, která na pečivu chutná opravdu skvěle. Jak tuto pomazánku ale dozdobit?

Jak ozdobit rybí pomazánku

Hotovou rybí pomazánku mažeme na čerstvé pečivo a pro slavnostní příležitosti chceme také jednohubky nějak dozdobit. Poradíme, co se nejvíce hodí:

  • Kyselá okurka - Nejvíce oblíbený je právě sterilovaný okurek, který rozkrojíme na polovinu, každou část nakrájíme šikmými řezy a rozložíme do vějíře.
  • Čerstvá okurka - Okurku můžeme nakrájet pomocí škrabky či širokého struhadla na dlouhé plátky, které složíme jako harmoniku a připevníme na jednohubku párátkem.
  • Jarní cibulka - Krásné aranžmá vytvoří také jarní cibulka, kterou můžeme nakrájet na kolečka nebo šikmo. Využíváme jak bílou část, tak i zelenou nať.
  • Bylinky - Tyto rostlinky dokáží každou jednohubku dokonale dozdobit. Nejraději máme kadeřavou petrželku, pažitku nebo také snítku kopru.

Pojďte si s naším videoreceptem vytvořit báječnou a jemnou rybí pomazánku, kterou si můžete podle článku skvěle dozdobit bylinkami nebo také zeleninou. Přejeme dobrou chuť.

Další tipy a triky