Čím potřít sekanou před pečením? Vyberte si hned z několika chutných možností
Sekaná patří k oblíbeným rodinným obědům, na kterých si mohou pochutnat všichni členové rodiny. Je šťavnatá, vláčná a téměř sama se rozplývá v ústech. Někdy však při její přípravě tápeme, zda ji potírat a čím.
Existuje nespočet obměn sekané - můžete do ní přidat ovadlou zeleninu, zbytky pečeného či vařeného masa, ale také ji můžete naplnit vejci, párkem a kyselými okurkami. Neméně podstatné pak je její potírání, které bývá někdy opomíjeno.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím potírat sekanou před pečením
K potření sekané nepotřebujete žádné speciální ingredience, nejspíš máte všechny doma - a neustále po ruce. Podívejte se s námi, čím potírat šišky sekané.
- Nejověřenější variantou je potřít sekanou vodou, respektive tvarovat šišky namočenýma rukama. Tím předejdete nevzhlednému popraskání sekané.
- Potření sekané rozšlehaným vejcem zabraňuje jejímu prasknutí a podpoříte tím tmavou a lesklou kůrku. Použít lze celá vejce, ale i pouze zbylý bílek či žloutek.
- Sekanou před pečením lze bez obav potřít také olejem - ten způsobuje chutně křupavou kůrčičku, které však docílíte i odkrytím sekané ke konci pečení.
- Oblíbenou ingrediencí k potírání sekané je hořčice. Máte-li doma jen výraznější hořčice, buďte bez obav - potřít ji můžete jakýmkoliv druhem, který vám chutná. Mnozí pak sekanou potřenou hořčicí ještě navíc obalují ve strouhance.
- Ani různým směsím koření či marinád se nemusíte vyhýbat, i když správně ochucená sekaná nepotřebuje nic "navíc". Vyzkoušíte sekanou v hořčičné směsi?
- Tip: Nezapomínejte na pravidelné polévání i podlévání sekané výpekem - v případě jeho nedostatku sekanou lehce podlijte vodou, vývarem či pivem.
Věděli jste, že sekaná se dá připravit také s uzeným masem? My vám však přinášíme inspiraci na domácí pečenou sekanou z masa mletého, kterou hravě zvládnete připravit díky názornému videoreceptu z naší dílny. Věříme, že se povede i vám.
Komentáře