Čím promazat korpus na slaný dort? Vyberte si z více variant náplní
Při výrobě slaného dortu musíme upečený nebo koupený korpus z chlebového těsta něčím naplnit nebo promazat. Náplň nesmí korpus rozmočit, jen příjemně zvláčnět. Na jejím výběru si dáme záležet, protože má významný vliv na celkovou chuť.
Pomazánek na našem webu najdeme mnoho a vybíráme takové, které budou chuťově ladit s následujícím zdobením. Můžeme pomazánku vyrobit nebo koupit, záleží na tom, čemu dáme přednost.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím promazat korpus na slaný dort
- Máslo, žervé, pomazánkové máslo nebo majonézu můžeme ochutit kořením, hořčicí, kečupem, česnekem nebo bylinkami.
- Oblíbenou náplní bývají sýrové pomazánky (např. hermelínová, nivová, z taveného sýra).
- Také různé šunkové nebo uherské pěny se dobře roztírají a výborně chutnají.
- Korpus můžeme namazat i pestem (kvůli barvě asi raději rajčatovým), pokud s ním celkové ochucení dortu bude ladit.
- Pro milovníky masa zvolíme dobrou paštiku.
- Jednu z vrstev náplní může tvořit okapaný feferonkový nebo podobný salát.
- I různé zeleninové nebo luštěninové pomazánky (např. hummus) někdo rád uvítá.
Vybranou pomazánkou nakonec ještě celý dort potřeme, abychom na ni mohli lepit ozdoby.
Jako chutnou náplň slaného dortu doporučujeme např. pomazánku z hermelínu, šunky a pórku podle našeho videa. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit chutné, levné a výživné pomazánky z luštěnin. Nejoblíbenější recepty na cizrnovou a fazolovou pomazánku
Domácí majonézu podle našich rad připravíte snadno, rychle a spolehlivě. Zdánlivě náročný úkol zvládnou i začátečníci
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Komentáře