Čím plnit trubičky? Zvolte krém s delší trvanlivostí, abyste mohli mlsat i v lednu
Trubičky jsou cukrářský výrobek z křehkého, medového nebo ořechového těsta, který se peče na kovových formičkách ve tvaru trubiček. Po sejmutí se máčí konce do čokolády a dutina uvnitř se plní krémem.
Plněné trubičky známe jako jedno z deseti nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví. Na rozdíl od kremrolí z listového těsta, které se plní šlehačkou nebo bílkovým sněhem, jsou trubičky menší a díky krému mají daleko delší trvanlivost.
Mohlo by vás zajímat
Čím se plní vánoční trubičky
Cukroví pečeme už první adventní týden, ale plníme ho až 1–2 týdny před Vánoci - díky náplni křehké trubičky zvláční a nebudou se lámat. Plníme je máslovými krémy, které v chladnu ztuhnou a nemění svou strukturu jako krémy tvarohové. Pudinkové a nastavované krémy použijeme jen v případě, že cukroví uchováváme v lednici a sníme je mezi prvními dobrotami na vánočním stole.
Tip: Trvanlivost trubiček můžeme zvýšit tak, že po naplnění krém konce nožem uhladíme a konce trubiček namočíme do čokolády.
Mohlo by vás zajímat
Jakými krémy plníme trubičky
Základní možnosti jsou čtyři - pak už záleží na vlastní chuti:
- Vanilkový krém z másla a cukru dochutíme semínky z vanilkového lusku nebo aromatem. Krém ze Salka je pro plnění trubiček také velmi oblíbený.
- Karamelový krém si můžeme připravit ze zkaramelizovaného Salka, které se dá koupit i hotové. Krém lze připravit i z karamelu (kuléru), vyšlehaného s máslem.
- Ořechový krém připravíme vmícháním jemně mletých ořechů (vlašské, lískové) do základního máslového krému.
- Čokoládový krém je máslový krém, který dochutíme práškovým kakaem nebo rozpuštěnou vlahou čokoládou. Do krému můžeme přidat také kávu.
V našem videu uvidíte přípravu základního máslového krému pro inspiraci:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Cukroví na poslední chvíli: Vosí hnízda, tatrankové kuličky, šuhajdy nebo sladký salám zvládnete levou zadní
Ořechové trubičky: Lahodné cukroví plněné máslovým krémem s kapkou rumu je úžasně vláčné a bude ozdobou vánočního stolu
Jak máčet konce trubiček v čokoládě? S námi to zvládnete na jedničku
Komentáře