Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čím spojit mleté maso. Máme pro vás 6 možností pro vytvoření dokonalého jídla
Zdroj: Pixabay, autor: RitaE

Mleté maso se těší velké oblibě hlavně díky své variabilitě. Dokážeme z něj vytvořit chutné masové kuličky, karbanátky či sekanou. Abychom si však na všech těchto jídlech pochutnali, mělo by mleté maso zůstat šťavnaté. Čím ho nejlépe spojit, aby se z jídla při vaření nestala tvrdá vysušená hmota?

Mleté maso u nás patří k častým způsobům přípravy masa. Záleží pouze na nás, jaké maso si ke mletí vybereme a z čeho budeme pokrm připravovat. Nejčastěji používaným mletým masem je mix, tedy vepřové smíchané s hovězím masem. Díky tomu, že maso rozemeleme, dokážeme i z tužších kousků vytvořit jídlo vhodné pro děti či seniory. 

Jak docílit toho, aby maso drželo u sebe

Pokud se chystáte připravit pokrmy jako jsou masové kuličky, plněné papriky mletým masem, karbanátky či sekanou, nezapomeňte, že je nutné do masa přimíchat nějaké pojidlo, díky kterému se pokrm nerozpadne a bude nejenom dobře chutnat, ale i lahodně vypadat na talíři.

  1. Jako jedna z nejčastěji využívaných ingrediencí do mletých pokrmů, která by neměla chybět, jsou vejce. Pro představu je obecně určeno 1 vejce na půl kila mletého masa.
  2. Strouhanka je další z velmi často využívaných pojidel. U strouhanky je důležité dávat pozor na množství, neboť pokud to s ní přeženete, pokrm vám ztvrdne a nebude šťavnatý.
  3. Ovesné vločky jsou zdravější způsob spojování masa. Pokud je v domácnosti používáte, využijte je i do mletých pokrmů. Jídlo bude díky nim bohatší na vlákninu a docílíte i větší nadýchanosti pokrmu.
  4. Pokud máte doma housku či rohlík z předchozího dne, není nic jednoduššího než je namočit do mléka, poté z nich vymačkat přebytečnou tekutinu a hmotu přidat do mletého masa. Bude pak nadýchanější.
  5. Tvaroh nebo 2 lžíce zakysané smetany, i tyto neobvyklé suroviny dodají masu na šťavnatosti.
  6. Nastrouhaná syrová brambora, že to slyšíte poprvé? Nebojte se vyzkoušet i tuto variantu spojování mletého masa, která zajistí, že vám bude držet dobře dohromady.
Pokud jsme vás článkem nalákali na vaření pokrmu z mletého masa, vyzkoušejte recepty oblíbené našimi čtenáři:
A jaký recept z mletého masa nejraději připravujete vy? Budeme rádi, když se s námi o své tipy podělíte do komentářů pod článkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky