Menší děti milují pečivo a drobné cukroví, které je ve tvarech nejrůznějších zvířátek a květin. Větší děti už mohou při pečení a zdobení pomáhat a užít si zábavné tvoření spolu s námi. Podobné motivy s úspěchem využijeme i ve studené kuchyni.
Náš stručný výběr představuje některé motivy a nápady, které děti určitě potěší nejen o Velikonocích. I když se mnoho sladkostí dá koupit, ty domácí mívají velký úspěch a děti si je pamatují na celý život. Na doma upečeného velikonočního beránka s červenou mašličkou se nedá hned tak zapomenout.
Velikonoční ovečky pečeme z máslového těsta, ochuceného mletou skořicí. Uši vytvoříme z mandlí a nožky z čokoládových tyčinek. Na kožíšek použijeme bílkovou citrónovou polevu. Očka a čumáček ozdobíme čokoládou. Zvlášť menší děti budou z oveček nadšené.
Velikonoční zajíčky pečeme z kynutého těsta. Jeho přípravu si usnadníme použitím domácí pekárny - program Těsto. Jednoduché tvary vytvoříme snadno podle návodu, který je uvedený v receptu. Očka vyznačíme buď dýňovými semeny nebo rozinkami. Pečivem ozdobíme sváteční stůl.
Další nápad je inspirací, co všechno můžeme vytvořit, když máme dostatek vařených vajíček. Bělostná slepička a rozkošná žlutá kuřátka, schovávající se kolem ní, jsou další možností, jak děti zabavit a potěšit. A možná si nakonec i pochutnají - pokud si nebudou chtít kuřátka schovat.
Jak ozdobit velikonoční chlebíčky jarními motivy - s tím nám poradí další vtipný nápad. Je to velmi snadné, pokud máme vykrajovátka s motivy zvířátek, kytiček a dalších velikonočních tvarů. Vykrajujeme sýry, šunku, ale i okurky, mrkev, ředkvičky a další zeleninu.
Další postup už je sice pracnější, ale šikovné maminky si určitě poradí. Karamelové slepičky různých barev se budou na svátečním stole pěkně vyjímat. Budeme na ně potřebovat loupané pražené mandle, salko a piškoty. Hotové slepičky ozdobíme rozpuštěnou čokoládou.
Vykrajované motivy z lineckého těsta jsou klasikou, která potěší vždy. Tentokrát se zaměříme na hravé jarní motivy. Cukroví voní vanilkou a citronovou kůrou. Tvary po vychladnutí plníme rybízovou marmeládou a dvojice slepujeme k sobě.
Poslední recept je na pěkně malované perníčky. Použijeme osvědčené těstoa hotové perníčky dozdobíme bílkovou polevou. Polevu obarvíme potravinářskými barvami. K jaru patří žlutá, zelená, modrá i červená.
Mnoho skvělé inspirace, co připravit nejmenším pro radost, najdeme v našich dalších receptech pro děti. Radostná rozzářená očka pak zase přinesou radost nám. Užijme si to s dětmi nejenom o Velikonocích.
Komentáře (2)