Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak vylepšit litý perník? Vyzkoušejte do těsta přidat nasekané ořechy, rozinky a sušené ovoce, nebo potřít moučník čokoládou
Zdroj: Top recepty

Perník na plech je oblíbeným moučníkem, jehož příprava je rychlá a výsledek velmi chutný. Perník provoněný kakaem a perníkovým kořením bude lákavým zákuskem pro všechny členy domácnosti. Přinášíme několik tipů, jak perník ještě vylepšit a pozvednout jeho chuť.

Pokud přemýšlíme, jak perník ještě vylepšit, pak přinášíme několik tipů, čím ho obohatit. Přidat lze oblíbené ingredience do těsta před pečením, nebo perník potřením a posypáním dozdobit a ochutit až po upečení.

Jak vylepšit těsto na perník

Do perníkového těsta můžeme přidat některou z následujících surovin, která jeho chuť vylepší a ozvláštní:

Čím dozdobit perník po upečení

Upečený perník lze samozřejmě jíst i jen tak, ale přiznejme si, něco by mu chybělo:

  • pokud chceme zůstat minimalističtí, pak perník jen zlehka pocukrujeme cukrem moučka,
  • nebo perník potřeme oblíbenou marmeládou či povidlím - perník potíráme ještě teplý, aby tužší marmeláda lehce polevila a lépe se roztírala, 
  • jindy perník potřeme čokoládovou polevou,
  • nebo polijeme citronovou polevou,
  • případně ještě potřený perník posypeme kokosem, nasekanými ořechy či plátky mandlí,
  • a pokud chceme perník vylepšit až při servírování, pak ho doplníme kopečkem šlehačky a lístkem máty.

A jak na nadýchaný Andělský perník nám poradí následující videorecept:

Další skvělé perníkové recepty najdete v našem receptáři.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky