Čím zahustit mleté maso do karbanátků nebo sekané místo strouhanky: Použijeme ovesné vločky
Připravujete karbanátky nebo sekanou a došla vám strouhanka? Nevadí - pokud máte doma ovesné vločky, můžete je použít do mleté směsi. Výsledek vás překvapí - maso bude jemné a šťavnaté a rozhodně chutnější.
Mleté maso na karbanátky, sekanou, čevapčiči nebo čufty musíme smíchat se strouhankou, aby se dosáhlo potřebné hustoty masové směsi. Někdy se stane, že zapomeneme strouhanku koupit nebo chceme vytvořit zdravější variantu pokrmu - v tom případě použijeme jemné ovesné vločky.
Mohlo by vás zajímat
Čím nahradíme strouhanku v mase
Je to jednoduché. Strouhanku nahradíme ovesnými vločkami, strouhaným bramborem nebo zeleninou.
- Nejčastěji se používají mleté ovesné vločky. Do masa je přidáme buď předem namočené nebo suché a necháme směs odležet, aby se tekutiny do vloček vsákly.
- S masovou směsí dále pracujeme jako kdybychom použili strouhanku. Karbanátky, sekaná i ostatní výrobky z mletého masa jsou křehké, šťavnaté a mají vynikající chuť.
Zajímá vás, jak se taková sekaná připravuje? V našem video-receptu vám ukážeme přesný postup:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Cukrář Josef Maršálek radí, jak zajistit, aby buchty nebyly vysušené. Klíčem k úspěchu je hlavně neuspěchat přípravu
Čím zahustit mleté maso do karbanátků nebo sekané místo strouhanky: Použijeme ovesné vločky
Komentáře