Čím zahustit povidla do koláčů? Zahustit je lze hned několika snadnými způsoby
Kdo by nemiloval buchty a koláče s povidly. Pokud v nich nějaká zůstanou - vytékající náplň z koláčů je častým problémem při jejich pečení. Nebuďte však skleslí, povidlovou náplň můžete během malé chviličky zahustit.
Vyteklá náplň nás nepotěší hned ze dvou důvodů - koláče jsou suché a k tomu navíc musíme drhnout připečenou náplň z plechu. Jediným snadným krokem však těmto nežádoucím jevům předejdete - stačí povidla zahustit, aby v koláčích zůstala.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím zahustit povidlovou náplň
Můžete si vybrat z několika možností, jak dostatečně zahustit povidla do koláčů i dalších oblíbených moučníků - podle vašich domácích zásob nebo preferencí:
- Povidla se tradičně zahušťují strouhaným perníkem, který jim dodá úžasný nádech svým typicky výrazným kořením.
- Na velmi nevšední chuti i hustotě dodají povidlům najemno nastrouhané ořechy - ať už ty vlašské nebo mandle.
- Také pomocí nadrcených dětských piškotů povidla snadno zahustíte. Nejčastěji se používají do hruškových povidel, kterým by strouhaný perník změnil barvu.
- Jestliže máte časovou rezervu, můžete povidla na mírném plamenu povařit a nechat zredukovat přebytečnou tekutinu. Pozor, jsou náchylná na připálení.
- Někdy postačí na koláče přidat žmolenku, která vsaje část tekutiny z povidel - ta díky tomu nevytečou. Tento postup ale nelze aplikovat na velmi řídká povidla.
- V nouzi vám pomůže bramborový škrob Solamyl, kterým se převážně zahušťují marmeládové náplně do buchet a koláčů.
- Pokud rádi experimentujete, vyzkoušejte do povidel přidat kokos. Je v nich však výrazně znát, proto zkuste smíchat malé množství a nejprve ochutnejte.
- Setkat se můžete také s povidly zahušťovanými strouhankou - po chuťové stránce to však není žádná hitparáda, a tak tento postup nemůžeme doporučit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Správně zahuštěná povidla z koláčů a buchet nevytečou - vy si tak budete moci pochutnávat na hojně plněných moučnících. Koláče po babičce můžete naplnit podle vaší chuti a jejich přípravou vás krok za krokem provede náš videorecept:
Komentáře