Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prokapání korpusu nějakou tekutinou má za úkol zjemnit a zvlhčit suchý, drobivý piškot. Správně zvolená tekutina dodá korpusu lepší chuť a vůni a v některých případech díky sirupu i pastelově barevné mramorování.

Piškotové korpusy jsou většinou nadýchané a lehké - někdy však ani máslový krém nestačí k tomu, aby byly také jemné a vláčné. Některé piškotové a třené korpusy se provlhčují, aby tyto vlastnosti získaly. Poradíme, jakou tekutinu použít.

Čím zvlhčit korpus na dort

Použijeme tekutinu, která se chuťově hodí k připravovanému moučníku:

  • Cukrový sirup svaříme v poměru 2 díly vody a 1 díl krupicového cukru. Vychladlý rozvar uchováme v lednici - stačí na několik korpusů.
  • Kvalitní alkohol chutná v moučnících hlavně dospělým - rum, griottka, vaječný koňak, brandy, punč, sladké ovocné likéry.
  • Ovocné sirupy mají rády děti - barevný sirup (jahoda, borůvka, malina apod) vytvoří ve světlém těstě vkusné mramorování.
  • Ovocný čaj, káva, džus nebo smetana jsou také vhodné k zvlhčení suchého piškotu a dodají mu osobitou chuť.

Tekutinu kapeme na korpus ze lžičky nebo ji naneseme štětcem. Pokud máme k dispozici rozprašovač nebo lahvičku s kapátkem (například od medu ve tvaru medvídka), použijeme je. Zbytek tekutiny uložíme do lednice.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky