Co dát do krému, aby ztuhl. Někdy stačí jen málo a vytvoříme dokonalý krém
Máslové, smetanové, tvarohové a bílkové krémy by měly mít stejnou vlastnost - musí být pevné, aby z moučníku nestekly. Toho dosáhneme použitím některé z ingrediencí, které by v žádné domácnosti neměly chybět.
Krém na ozdobení dortů a zákusků musí být jemný, nadýchaný a držet tvar, aby z dezertů nevytékal. U krémů do skleničky řidší krém nevadí, ale tekutý krém už není to pravé ořechové. Poradíme vám, jak dosáhnout pevné konzistence.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co dát do krému, aby ztuhl
Máme několik možností, se kterými vás seznámíme:
- Máslový krém napravíme vložením misky s obsahem na pár minut do lednice. Krém by měl lehce ztuhnout, ale ne úplně, jinak se při šlehání srazí.
- Tvarohový krém někdy zřídne špatnou volbou tvarohu nebo rozdílnou teplotou ingrediencí. Přidáme kousek změklého másla a vyšleháme.
- Šlehačkový krém zřídne po určité době a dort sesedne. Do smetany vmícháme sýr mascarpone nebo ztužovač šlehačky.
- Smetanový krém v nepečeném dortu potřebuje želatinový ztužovač - buď koupíme hotový nebo si připravíme želatinu či agar.
- Krém do skleničky vylepšíme přišleháním pudinku bez vaření, který koupíme v každém obchodě - má dokonce několik příchutí.
- Kakaový krém lépe ztuhne přidáním rozpuštěné čokolády - vmícháme ji do krému tekutou, ale vychladlou, aby se krém nesrazil.
Na přípravu nepečeného dortu s borůvkami se můžete podívat v našem videu:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při přípravě nepečených dortů: Může za to špatně připravená želatina a rozmočený korpus
Jak rozpustit čokoládu? Ve vodní lázni to jde nejlépe, ale máme i další možnosti, jak si s rozpouštěním poradit
Smetanové krémy pro děti: Využít je můžete na narozeninový dort nebo dezert
Komentáře