Co dát na koláč místo drobenky? Vyberte si z mnoha chutných možností posypu
Všichni rádi vzpomínáme na babiččiny koláče, které měly pořádnou čepičku z drobenky. Tento klasický posyp lze obměnit nejrůznějšími, přesto stejně chutnými možnostmi. Přinášíme vám tipy, čím dalším lze posypat koláče.
Dokonale sladká a křupavá drobenka na voňavých a vláčných koláčích, co víc si přát? Pokud rádi experimentujete a zkoušíte nové věci, zkuste drobenku obměnit nebo použít zcela jiné ingredience k posypu koláčů. S našimi tipy to bude raz dva hotové.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím nahradit drobenku na koláčích
Nebojte se popustit uzdu nejen chutím, ale především vaší fantazii. Kdo ví, kam vás nápady zavedou - třeba vymyslíte novou, pro vás lepší a chutnější verzi drobenky.
- Drobenku můžete připravit z ovesných vloček. Ty smícháte s třtinovým cukrem, máslem a je hotovo (přidat můžete i skořici). Drobenka bude krásně křupavá a voňavá.
- Maková drobenka je tvořena mákem, cukrem a máslem. Bez použití mouky je vláčná, na chuti jí chybějící křupavost však nikterak neubere.
- Posyp z ořechů je dokonale křupavý a opravdu výtečný, obzvláště v případě, kdy je navíc doplněn lahodnou chutí skořice.
- Pokud vám nezbyla mouka na drobenku, ale přesto si bez ní koláče neumíte představit, nezoufejte. Drobenka se totiž dá připravit bez problémů i z krupice.
- Mouku v drobence může s přehledem zastoupit také strouhanka.
- Nedáte dopustit na takzvané lotusky - známé sušenky Lotus? Pak je "lotusová" drobenka přesně to pravé pro vás. Vyzkoušíte?
- Smícháním ovesných vloček, perníku ke strouhání, skořice, másla a cukru získáte chuťově dokonalou, křupavou perníkovou drobenku na jakýkoliv koláč.
- Pokud chcete zůstat u klasické drobenky a jen jí lehce pozměnit chuť, zkuste do ní přidat ořechy podle vaší chuti.
- Klasiku v podobě mouky, cukru a másla můžete ozvláštnit také přidáním skořice, kokosu, voňavého kakaa, mandlí, marcipánu, citrónového cukru nebo kůry. Využít můžete jakákoliv semínka, ať už nahrubo nasekaná nebo jemně pomletá.
Víte, že drobence se také říká žmolenka nebo posypka? Jak jí říkáte vy? Napište nám to do komentářů a upečte si celozrnný koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou z ovesných vloček podle videoreceptu, který vás postupem provede krok za krokem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Britský král Karel III. slaví narozeniny: Manželka ho nutí obědvat, přesto polední jídlo odbývá a kuchaři musí využívat zbytky
Časté chyby u drobenky: Hroudě hmoty i rozteklé vrstvě na koláčích lze předejít
Jak připravit drobenku? Každá kuchařka má svůj oblíbený recept, stačí si vybrat
Komentáře