Jak na to, aby nastrouhaná nebo nakrájená jablka nehnědla? Vyzkoušejte osvědčenou techniku našich babiček
Nastrouhaná nebo nakrájená jablka rychle hnědnou a tím přestávají být lákavá k jídlu. Některé odrůdy jsou k rychlému hnědnutí ještě náchylnější. Jak tomu můžeme zabránit? Využijte jednoduchou techniku, kterou zatím nic nepřekonalo.
Především krájíme a strouháme pouze takové množství jablek, které brzy spotřebujeme. Pokud si jablka vykrajujeme a připravujeme na výlet, po rozkrojení je opět "složíme" a zabalíme natěsno do alobalu. Jde totiž o to, aby se řezná plocha nevystavovala zbytečnému okysličování. Jablka na řezné straně můžeme navíc přejet rozkrojeným citronem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Citronová šťáva je dobrý pomocník
Pokud jablka strouháme do salátu (např. společně s mrkví), přidáme k nim trochu citronové šťávy a zamícháme. Tímto jednoduchým postupem si zachovají pěknou světlou barvu. Chystáme-li jablka nakrájená na kostky do ovocného salátu, krátce je "vykoupeme" ve vodě, do které jsme citronovou šťávu přidali. Vodu s citronovou šťávou na závěr nevyléváme, ale vypijeme.
Z jablek připravujeme různé dobroty, ty nejoblíbenější najdete v našem dalším článku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 3 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 8 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 10 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Encyklopedie českých jablek: Které odrůdy jsou nejlepší na štrúdl, ze kterých je parádní salát a které nejvíce chutnají dětem
Jak připravit dokonalou žemlovku, aby byla uvnitř vláčná a zvenku křupavá: Chuti prospěje tvaroh, vanilka i trochu másla
7 oblíbených dobrot, do kterých patří jablka. Ať už zvolíme závin, dort nebo plněný koláč, pokaždé si pochutnáme
Komentáře