Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dělat, když jsou v omáčce žmolky? Máme pro vás 2 důležité rady
Zdroj: TopRecepty.cz

Omáčky jsou fenomén české kuchyně. Nejedné kuchařce se však při jejich přípravě stalo, že po zahuštění se v omáčce objevily žmolky. Jak napravit zkaženou omáčku, aby byla při podávání krásně hladká a lesklá?

Omáčky jsou v našich končinách často připravovaným druhem pokrmu. Mezi nejoblíbenější patří svíčková, rajská nebo koprová omáčka. Většina omáček se zahušťuje pomocí jíšky nebo záklechtky, které mohou nejednu hospodyňku pozlobit.

Rychlá pomoc proti žmolkům

Při zahušťování moukou se někdy v omáčce objeví žmolky.

  1. Zbavíte se jich přepasírováním omáčky přes husté síto.
  2. Rychlejší a zaručenější způsob je omáčku celou promixovat tyčovým mixérem. Žmolky díky tomu budou okamžitě pryč a zabere vám to minimum času.

Vyzkoušejte si oblíbenou svíčkovou omáčku podle našeho videoreceptu a vychutnejte si fantastickou chuť kořenové zeleniny.

A jaké vychytávky používáte při vaření omáček vy? Podělte se o ně s námi v komentáři pod článkem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky