Co dělat, když jsou v omáčce žmolky? Máme pro vás 2 důležité rady
Omáčky jsou fenomén české kuchyně. Nejedné kuchařce se však při jejich přípravě stalo, že po zahuštění se v omáčce objevily žmolky. Jak napravit zkaženou omáčku, aby byla při podávání krásně hladká a lesklá?
Omáčky jsou v našich končinách často připravovaným druhem pokrmu. Mezi nejoblíbenější patří svíčková, rajská nebo koprová omáčka. Většina omáček se zahušťuje pomocí jíšky nebo záklechtky, které mohou nejednu hospodyňku pozlobit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Rychlá pomoc proti žmolkům
Při zahušťování moukou se někdy v omáčce objeví žmolky.
- Zbavíte se jich přepasírováním omáčky přes husté síto.
- Rychlejší a zaručenější způsob je omáčku celou promixovat tyčovým mixérem. Žmolky díky tomu budou okamžitě pryč a zabere vám to minimum času.
Vyzkoušejte si oblíbenou svíčkovou omáčku podle našeho videoreceptu a vychutnejte si fantastickou chuť kořenové zeleniny.
A jaké vychytávky používáte při vaření omáček vy? Podělte se o ně s námi v komentáři pod článkem.
Komentáře