Co dělat, když se srazí bílek při šlehání nad párou? Rada je jednoduchá
Bílkový sníh, ušlehaný v páře, je daleko pevnější a trvanlivější než obyčejný sníh, který během chvíle zřidne. Bílky, které projdou tepelnou úpravou, jsou zbaveny choroboplodných zárodků, takže je mohou jíst i děti.
Šlehání bílků nad párou je nutné u dezertů, které již neprocházejí tepelnou úpravou - sněhoví indiánci, bílkové pěny, sníh do kremrolí. Některé zákusky však vyžadují tepelně upravený sníh, i když je pak ještě pečeme nebo sušíme - například laskonky nebo křehké pusinky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co dělat, když se sníh srazí
Při správném postupu vyšleháme sníh, který je sněhobílý, jemný, třpytivě lesklý, udrží vysoké špičky a při říznutí nožem se za ním brázda neslije. Miska s bílky se nesmí dotýkat hladiny vody ve spodní nádobě - šlehaný sníh se totiž začne na její boky přichytávat a vytvoří na stěnách misky bílý povlak. Pokud se pokusíme tento povlak vešlehat do sněhu, obsah misky se srazí.
V takovém případě bílky bez milosti vyhodíme a začneme znovu.
Zkuste si podle našeho videa připravit křehké laskonky z bílků, šlehaných v páře.
Komentáře