Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dělat, když se těsto drolí? Odpovídáme začátečníkům
Zdroj: Pixabay, webandi

Někdy nás těsto, které připravujeme, dokáže potrápit. Začátečníkům mohou pomoci rady, jak těsto napravit, abychom zbytečně nezničili suroviny. Budeme rádi, když vám naše tipy pomohou.

S těstem, které lepí, si asi už umíme docela dobře poradit. Co ale dělat s těstem, které se drolí? Nemůžeme ho spojit, aby se s ním dalo pracovat. Rozpadá se nám v rukou. Máme chuť to celé vyhodit. Zbytečně. Náprava není nijak složitá. Většinou totiž stačí těstu dodat tekutinu.

Co přidat, když se těsto drolí

Máme několik možností.

  • Nejdříve zkontrolujeme, jestli jsme přidali vše podle receptu.
  • Často stačí množství tekutiny (voda, mléko, smetana), které jsme do těsta dali, poněkud zvýšit. Postupujeme citlivě, abychom těsto nenaředili víc, než potřebujeme.
  • Mouka tekutinu přijímá postupně. Vždy počkáme po promíchání, jaký efekt přidání tekutiny mělo.
  • Někdy stačí jen přidat žloutek nebo vejce.
  • Také tekuté sladidlo jako med nebo javorový (či jiný) sirup těsto naředí a zvláční. Promyslíme, zda se do daného těsta hodí.

Snad jsme vám pomohli.

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli