Co s přebytkem ředkviček? Připravte z nich pomazánku, polévku či nakládané pickles
Ředkvička je typický posel jara, nabitý vitamíny i minerály. Pozornost upoutá nejen její štiplavá chuť, která dodá jídlu naprosto odlišný rozměr, ale také sytá barva. Každý pokrm dokáže ředkvička dokonale ozdobit.
Ředkvičky se jednoduše pěstují a mají v kuchyni různorodé využití, skvěle chutnají v pomazánkách i v základu pod pečené maso, ale také nakrájené na namazaném chlebu. Pokud se úroda vydaří, ředkvičky lze dokonce naložit do nálevu jako okurky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Zpracování ředkviček zastudena
Z čerstvých ředkviček můžeme připravit svěží pomazánky dochucené bylinkami a chutné jarní saláty - ředkvičky jim dodají jemnou pikantnost. Navíc jsou ředkvičky pro svou výraznou barvu skvělé na vykrajování, ozdobné krájení a zdobení pokrmů.
Zpracování ředkviček zatepla
Ředkvičky lze zpracovat do teplých pokrmů, při tepelné úpravě ale ztrácí svou pikantnost. Přidejte je do snídaňových míchaných vajíček nebo z nich uvařte jarní polévku. Báječně chutnají nakrájené s ostatní zeleninou v základu pod pečené maso.
Nakládání ředkviček
Velkou úrodu ředkviček můžete zpracovat např. nakládáním celých kusů do sklenic s octovým nálevem na způsob okurek. Z ředkviček se připravuje také tzv. pickles neboli kvašená zelenina, která je vitamínovou bombou pro naše tělo.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
12 častých chyb při pěstování ředkviček: Jak vypěstovat kvalitní zeleninu
Britský král Karel III. slaví narozeniny: Manželka ho nutí obědvat, přesto polední jídlo odbývá a kuchaři musí využívat zbytky
7 tipů, jak použít ředkvičky ke zdobení pokrmů: Nadšené budou hlavně děti
Komentáře