Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvička je typický posel jara, nabitý vitamíny i minerály. Pozornost upoutá nejen její štiplavá chuť, která dodá jídlu naprosto odlišný rozměr, ale také sytá barva. Každý pokrm dokáže ředkvička dokonale ozdobit.

Ředkvičky se jednoduše pěstují a mají v kuchyni různorodé využití, skvěle chutnají v pomazánkách i v základu pod pečené maso, ale také nakrájené na namazaném chlebu. Pokud se úroda vydaří, ředkvičky lze dokonce naložit do nálevu jako okurky.

Zpracování ředkviček zastudena

Z čerstvých ředkviček můžeme připravit svěží pomazánky dochucené bylinkami a chutné jarní saláty - ředkvičky jim dodají jemnou pikantnost. Navíc jsou ředkvičky pro svou výraznou barvu skvělé na vykrajování, ozdobné krájení a zdobení pokrmů.

Zpracování ředkviček zatepla

Ředkvičky lze zpracovat do teplých pokrmů, při tepelné úpravě ale ztrácí svou pikantnost. Přidejte je do snídaňových míchaných vajíček nebo z nich uvařte jarní polévku. Báječně chutnají nakrájené s ostatní zeleninou v základu pod pečené maso.

Nakládání ředkviček 

Velkou úrodu ředkviček můžete zpracovat např. nakládáním celých kusů do sklenic s octovým nálevem na způsob okurek. Z ředkviček se připravuje také tzv. pickles neboli kvašená zelenina, která je vitamínovou bombou pro naše tělo.

Pojďte si připravit tento chutný a velmi rychlý salátek z ředkviček podle videoreceptu, který je doplněný navíc šunkou a sýrem. Přejeme dobrou chuť.

Další tipy a triky