Co dělat s přerostlou velkou cuketou? Jak si s ní nejlépe poradit? Vyzkoušejte oblíbené recepty na její zpracování
Starší cukety vypadají na pohled úžasně, když nám na zahradě, často nepovšimnuté pod velikými listy, vyrostou do své ohromné velikosti. Tehdy obvykle žasneme a zajásáme, hrdě je doneseme domů a představíme rodině.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak využít starší přerostlou cuketu
I když je zpracování starší cukety pracnější, i ta se nám bude hodit. Obsahuje více vody, proto je vhodné ji nechat před přípravou některých jídel "vypotit". Na grilování nebo smažení přesto dáváme přednost mladším plodům. Přerostlé cukety využijeme především do jídel, ve kterých nám její vlastnosti nevadí:
- Hodí se na na přípravu cuketové pomazánkové směsi na topinky, kterou si můžeme snadno zavařit na zimu.
- Lze ji využít na cuketovou polévku.
- Zpracujeme ji na cuketové zelí.
Výhodou starších cuket je delší trvanlivost. Pokud je sklidíme dobře vyzrálé, vydrží při dobrém uskladnění i několik měsíců.
Náš další článek pojednává o tom, na co vše se cukety hodí.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na vynikající zelí z cukety? Nejdůležitější je správné ochucení, od klasického ho pak nezpoznáte a můžete ho i zavařit na zimu
Jak poznat mladé cukety? Sklízíme je co nejdříve, vaření s nimi je snadné a rychlé, chuť skvělá
Jak zpracovat cukety. Jsou vhodné k masu i nasladko
Komentáře
19. 7. 2022 16:01
17. 7. 2022 11:35
17. 7. 2022 11:34