Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dělat s přesoleným masem? Máme hned několik možností, jak maso zachránit
Zdroj: Toprecepty

Každý den není posvícení a pokud se vám právě dnes v kuchyni nedaří a ujela vám ruka se solí až příliš, nezoufejte. Téměř vše se dá zachránit tak, aby si na pokrmu pochutnala celá rodina a čas ani suroviny nepřišli vniveč.

Dochucování patří k závěrečnému, neméně důležitému kroku, protože nedochucené jídlo není dobré. Avšak příliš soli a koření také škodí. Přesolené jídlo nemusí hned mířit do koše a je více možností, jak ho napravit. Poradíme vám, co dělat, když přesolíme maso. 

Co dělat s přesoleným masem

Přesolené maso nemusí být tragédie. Existuje více tipů, jak slanou chuť stáhnout, případně využít:

  • Pokud je maso v omáčce, není nic jednoduššího, než omáčku naředit studenou vodou nebo přísadou, která tvoří její základ (smetana, pivo či vývar). Následně pak bude třeba znovu zahustit a dochutit. 
  • Sůl z masa vytáhneme naložením nejlépe přes noc do mléka, ale i do jogurtu
  • Přesolenou sekanou snadno zachráníme přidáním v mléce namočeného a natrhaného rohlíku, nebo předvařené neosolené rýže
  • Z přesoleného masa můžeme uvařit další jídlo. Stačí maso nakrájet a připravit rizoto, smaženou rýži, zapékané brambory nebo ho podusit se zeleninou ve smetanové omáčce. 

Na závěr pro vás máme inspiraci na srbské rizoto, kde dobře zužitkujeme i nepodařené výtvory v podobě slaného masa. V případě již upečeného masa jej nakrájejte na malé kousky a vmíchejte až do uvařené rýže a zeleniny. Celý postup můžete zhlédnout v našem videonávodu

Komentáře

Další tipy a triky