Co dělat s přesoleným masem? Máme hned několik možností, jak maso zachránit
Každý den není posvícení a pokud se vám právě dnes v kuchyni nedaří a ujela vám ruka se solí až příliš, nezoufejte. Téměř vše se dá zachránit tak, aby si na pokrmu pochutnala celá rodina a čas ani suroviny nepřišli vniveč.
Dochucování patří k závěrečnému, neméně důležitému kroku, protože nedochucené jídlo není dobré. Avšak příliš soli a koření také škodí. Přesolené jídlo nemusí hned mířit do koše a je více možností, jak ho napravit. Poradíme vám, co dělat, když přesolíme maso.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co dělat s přesoleným masem
Přesolené maso nemusí být tragédie. Existuje více tipů, jak slanou chuť stáhnout, případně využít:
- Pokud je maso v omáčce, není nic jednoduššího, než omáčku naředit studenou vodou nebo přísadou, která tvoří její základ (smetana, pivo či vývar). Následně pak bude třeba znovu zahustit a dochutit.
- Sůl z masa vytáhneme naložením nejlépe přes noc do mléka, ale i do jogurtu.
- Přesolenou sekanou snadno zachráníme přidáním v mléce namočeného a natrhaného rohlíku, nebo předvařené neosolené rýže.
- Z přesoleného masa můžeme uvařit další jídlo. Stačí maso nakrájet a připravit rizoto, smaženou rýži, zapékané brambory nebo ho podusit se zeleninou ve smetanové omáčce.
Na závěr pro vás máme inspiraci na srbské rizoto, kde dobře zužitkujeme i nepodařené výtvory v podobě slaného masa. V případě již upečeného masa jej nakrájejte na malé kousky a vmíchejte až do uvařené rýže a zeleniny. Celý postup můžete zhlédnout v našem videonávodu.
Komentáře