Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí vývar je přímo nabitý vitamíny a látkami prospěšnými pro naše zdraví. Není proto divu, že po něm sáhneme, když se necítíme dobře. Prohřeje celé tělo, nasytí hladový žaludek a my se budeme cítit hned o něco lépe.

Základem kuřecího vývaru jsou kuřecí kosti, které pomalu vaříme v hrnci, společně s kořením. Může se vařit i s kořenovou zeleninou, kterou ale potom do polévky nedáme, protože se hodně rozvaří a nebyla by dobrá. Velkým pomocníkem je tlakový hrnec, který vývar uvaří výrazně rychleji.

Co patří do kuřecího vývaru

Kuřecí vývar můžeme jíst samotný, jen jako čirou tekutinu, mnohem lepší ale je, když do něj přidáme nějakou zeleninu a zavářku.

  • Do hotového a scezeného kuřecího vývaru dáme vařit kořenovou zeleninu, tedy mrkev, celer a petržel. V obchodech můžete zakoupit přímo polévkovou zeleninu, ve které nechybí cibule, pórek nebo třeba kapusta. 
  • Bez zavářky by polévka byla chudá a tak k téměř uvařené zelenině dáme nudle, kapání nebo např. krupici
  • Jestli nám na kostech zůstalo uvařené maso, obereme je a maso přidáme do polévky.
  • Nakonec do polévky dáme rozkvedlané vajíčko a necháme polévku projít varem. 
  • Hotovou polévku bohatě posypeme petrželkou, zvlášť chutný je také libeček.
Polévka je grunt a tak není radno polévky vynechávat. Připravte proto pro svoji rodinu tuto jednoduchou polévku, která je velmi oblíbená i u dětí. Postup na její přípravu ukáže i náš videorecept.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky