Kuřecí vývar je snadný a velmi oblíbený. Poradíme, co všechno by měl obsahovat
Kuřecí vývar je přímo nabitý vitamíny a látkami prospěšnými pro naše zdraví. Není proto divu, že po něm sáhneme, když se necítíme dobře. Prohřeje celé tělo, nasytí hladový žaludek a my se budeme cítit hned o něco lépe.
Základem kuřecího vývaru jsou kuřecí kosti, které pomalu vaříme v hrnci, společně s kořením. Může se vařit i s kořenovou zeleninou, kterou ale potom do polévky nedáme, protože se hodně rozvaří a nebyla by dobrá. Velkým pomocníkem je tlakový hrnec, který vývar uvaří výrazně rychleji.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co patří do kuřecího vývaru
Kuřecí vývar můžeme jíst samotný, jen jako čirou tekutinu, mnohem lepší ale je, když do něj přidáme nějakou zeleninu a zavářku.
- Do hotového a scezeného kuřecího vývaru dáme vařit kořenovou zeleninu, tedy mrkev, celer a petržel. V obchodech můžete zakoupit přímo polévkovou zeleninu, ve které nechybí cibule, pórek nebo třeba kapusta.
- Bez zavářky by polévka byla chudá a tak k téměř uvařené zelenině dáme nudle, kapání nebo např. krupici.
- Jestli nám na kostech zůstalo uvařené maso, obereme je a maso přidáme do polévky.
- Nakonec do polévky dáme rozkvedlané vajíčko a necháme polévku projít varem.
- Hotovou polévku bohatě posypeme petrželkou, zvlášť chutný je také libeček.
Komentáře