Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dozrávající jahody výborně chutnají čerstvé se šlehačkou nebo zakysanou smetanou. Ale ochutnali jste je už ve šlehačkovém koláči? Tuhle dobrotu si nenechte ujít. Pokud čekáte návštěvu, je to skvělá příležitost koláč upéct. Všechny recepty z našeho článku názorně doplňuje video.

Jahody jsou nejlepší co nejdříve po sklizni. Pokud máte plody z vlastní zahrady, zpracujte je pokud možno hned v den, kdy jste je natrhali. Druhý den jsou sice ještě dobré, ale třetí den se začínají kazit. Záleží také na odrůdě, některé jsou pevnější, jiné velmi náchylné na otlačení.

Jahodové moučníky patří k létu

Jahody dobře omyjeme, odstraníme stopku a osušíme. Menší používáme v celku, větší nakrájíme. Výborně chutnají v kombinaci s tvarohem, šlehačkou a zakysanou smetanou. Potřebují více přisladit, protože jsou samy o sobě lehce nakyslé. Sladší bývají až poslední jahody. Kromě pečených moučníků můžete vyzkoušet i nepečenou Bebe dobrotu.

Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou

Vybrali jsme pro vás recept na koláč, který jednoduše řečeno "nemá chybu". Je svěží a lehký, plný jahod. Těsto je sice pouze tenké, ale na něm je vrstvička marmelády a pořádná vrstva pudinku, proložená jahodami. To vše zakončuje vysoká vrstva šlehačky. Když nahoru ještě nastrouháte čokoládu, výsledek bude dokonalý. S postupem vám pomůže následující video: 

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky