Nastal čas těch nejlepších jahodových moučníků. Podle videa je zvládne i začátečník
Dozrávající jahody výborně chutnají čerstvé se šlehačkou nebo zakysanou smetanou. Ale ochutnali jste je už ve šlehačkovém koláči? Tuhle dobrotu si nenechte ujít. Pokud čekáte návštěvu, je to skvělá příležitost koláč upéct. Všechny recepty z našeho článku názorně doplňuje video.
Jahodové moučníky patří k létu
Jahody dobře omyjeme, odstraníme stopku a osušíme. Menší používáme v celku, větší nakrájíme. Výborně chutnají v kombinaci s tvarohem, šlehačkou a zakysanou smetanou. Potřebují více přisladit, protože jsou samy o sobě lehce nakyslé. Sladší bývají až poslední jahody. Kromě pečených moučníků můžete vyzkoušet i nepečenou Bebe dobrotu.
Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou
Vybrali jsme pro vás recept na koláč, který jednoduše řečeno "nemá chybu". Je svěží a lehký, plný jahod. Těsto je sice pouze tenké, ale na něm je vrstvička marmelády a pořádná vrstva pudinku, proložená jahodami. To vše zakončuje vysoká vrstva šlehačky. Když nahoru ještě nastrouháte čokoládu, výsledek bude dokonalý. S postupem vám pomůže následující video:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nastrouhat krásně čokoládu? Jednoduché čokoládové zdobení dá našim zákuskům a dezertům nový rozměr
7 nejlepších receptů na jahodové nepečené dezerty. Využijme sezonu jahod naplno
7 nejoblíbenějších jahodových receptů. Ochutnejme nepečený dortík, drobenkový koláč nebo jahodové větrníčky
Komentáře