Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Padaná jablka jsou přesně tím, na co si zahrádkáři svorně stěžují. Zase jsem nasbíral dva kyblíky nebo opět vezu plný kotouč ... Naše babičky si s velkou úrodou dovedly poradit a nic nenechaly nezužitkované. Můžeme se od nich učit, jablka z vlastní zahrady jsou cennou surovinou.

Padající jablka je potřeba posbírat, pod stromem by se postupně kazila a na zahradě by byl nepořádek. Vše, co se kazí a nehodí ke zpracování, dáváme na kompost. Stejně tak tam patří jablka, která budou dozrávat až v zimě. Pokud ale mají plody hnědá jadýrka a přitom se nekazí, není na nich hniloba ani plíseň, využijeme je v kuchyni. Možností je mnoho. Jen jablečnou nadílku musíme posbírat včas, v bedýnce pak několik dnů obvykle vydrží.

Využití padaných jablek

Zdravá a zralá padaná jablka se dají využít více způsoby.

Máme pro vás jeden skvělý recept, možná jeden z nejlepších na jablečné moučníky, řada kuchařek na něj nedá dopustit. Vyzkoušejte tuto dobrotu podle následujícího videa:

Jistě vás napadnou i další způsoby na zpracování padaných jablek. Budeme rádi, když nám je napíšete pro inspiraci.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky