Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panko strouhanka se vyrábí ze světlého chleba a při smažení absorbuje méně tuku
Zdroj: Toprecepty

Pravá panko strouhanka se vyrábí z čerstvého světlého chleba bez kůrky. Ten se nastrouhá na drobné vločky a nechá se vysušit. Nejvíce se používá v asijské kuchyni, proto se někdy také označuje jako japonská strouhanka.

Panko strouhanka má hrubší strukturu než obyčejná strouhanka a výsledný pokrm je křupavější. Právě tato hrubost zajistí, že pokrm při smažení neabsorbuje tolik oleje, proto je panko strouhanka považována za zdravější variantu než klasická strouhanka.

Na co se používá panko strouhanka

Panko strouhanka se dnes dá sehnat ve všech větších supermarketech. Pro její vyšší cenu však nalezneme spoustu receptů, jak si ji připravit doma

Vyrobte si domácí panko strouhanku (nebo si ji kupte v obchodě) a použijte ji při přípravě smaženého patizonu. Uvidíte, jak bude patizon krásně křupavý.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky