Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vajíčková pomazánka je skvělou volbou na vydatnou večeři, chutným jídlem k pohoštění pro přátele či rychlou svačinou do práce. Příprava této pomazánky se nejvíce nabízí v období Velikonoc, kdy potřebujeme spotřebovat vykoledovaná vejce. Poradíme, co patří do vajíčkové pomazánky.

Vajíčková pomazánka je vždy vítaným občerstvením. Je velmi rychlá na přípravu - vystačíme si pouze s několika málo surovinami, které vždy najdeme v lednici. Hotovou pomazánku mažeme na čerstvý chléb, rohlíky či jiné pečivo.

Jaké přísady patří do pomazánky

Vajíčková pomazánka se neobejde bez těchto ingrediencí:

  • Pomazánkový základ: Posloužit nám může máslo, tavený i čerstvý sýr, měkký tvaroh, v menší míře také jogurt, zakysaná smetana či majonéza.
  • Vejce: Do pomazánky využíváme vždy vejce vařená natvrdo. Žloutek můžeme utřít společně s máslem, bílek postačí nakrájet najemno a přimíchat.
  • Cibule: Neměli bychom vynechat menší množství klasické cibule nakrájené nadrobno nebo také jarní cibulky, díky které bude pomazánka vzhledově lákavější.
  • Dochucovadla: Pomazánku ochucujeme solí, pepřem, česnekem a hořčicí, také přidáváme bylinky jako je pažitka či petrželka.

Vajíčkovou pomazánku můžeme připravit podle stovek receptů a vždy bude chutnat dokonale. Pojďte si s námi vyzkoušet i tento videorecept na oblíbenou dobrotu.

 

Další tipy a triky