Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co je to divoké koření? Nezaměnitelná vůně, bez které se spousta pokrmů neobejde
Zdroj: Pixabay-monicore

Pojem divoké koření nalezneme ve spoustě receptů. Taková tradiční kyselice, svíčková nebo pečená zvěřina se bez něj rozhodně neobejde. Toto koření totiž s sebou nese vůni a chuť lesa. A co v sobě divoké koření skrývá? Hned tři známé druhy koření.

Divoké koření, jako hotovou namíchanou směs, v obchodě budete hledat jen těžko. Avšak základ v sobě obsahuje tři koření, které má každá hospodyňka jistě doma: pepř, nové koření a bobkový list. Podle konkrétních receptů se často přidává také tymián, jalovec, hořčičné semínko nebo zázvor. Tato kombinace s sebou nese nezaměnitelnou vůni, která se hodí ke zvěřině, skopovému masu, hovězímu, králičímu, ale i ke kuřeti "na divoko"

Jak využít divoké koření 

Divoké koření přidáváme do pokrmů většinou v celku a ke konci vaření vyjmeme, abychom zabránili nepříjemnému překvapení v ústech. Taktéž můžeme použít sáčky na koření, které nám usnadní práci s hledáním koření v jídle. Bobkový list přidáváme až ke konci vaření, protože dlouhou tepelnou úpravou hořkne. 

A kde v kuchyni divoké koření využijeme? U všech "divokých" receptů: 

Rajská polévka s divokým kořením

Na závěr článku přinášíme podrobný video-návod na sladkou rajskou polévku, oblíbenou u dětí i dospělých. Na přípravu je velmi rychlá a jednoduchá.

  • Do hrnce přidáme k hotové jíšce vodu a rajský protlak.
  • Provaříme a dáme celou cibuli.
  • Nesmí chybět ani divoké koření s tymiánem a hřebíčkem, které před koncem vaření vytáhneme
  • Dochutíme cukrem, solí a servírujeme s polévkovými těstovinami

Používáte v kuchyni divoké koření? Podělte se s námi o vaše oblíbené recepty do komentářů pod tímto článkem. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář